Bursa´yı çağdaş bir geleceğe taşıyan hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediyesi, kentte eğitim faaliyetlerini destekleyen çalışmaları kapsamında başarılı öğrencileri bisikletle ödüllendirmeye devam ediyor. Bursa´nın sporda da öncü bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Parkı´nda gerçekleştirilen törende, başarılı 100 hafızlık öğrencisine bisiklet hediye etti. Bursa´nın tüm ilçelerindeki hafızlık öğrencilerini tek tek tebrik eden Başkan Altepe, “Değerli öğrencilerimiz 6666 ayeti ezberlemişler, önemli bir başarıya imza atmışlar. Başarılarından dolayı genç hafızlık öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Türk Milleti´nin güzel bir dine mensup ve güzel ahlaklı bir millet olduğunu belirten Başkan Altepe, Türkiye´nin dünya Müslümanlarının umudu haline geldiğini söyleyerek, “Bize düşen kendi değerlerimize sahip çıkmaktır. Ecdadımızla gurur duyuyoruz. Rehberimiz belli, çizgimiz belli. İlimin, bilimin kaynağı, asil bir milletiz. Gençlerimizin de iyi yetişmiş, iyi eğitim almış bireyler olmalarını önemsiyoruz. Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin sağlıklı ve sporcu bireyler olmalarını hedefliyoruz” diyerek, Bursa´nın 17 ilçesinden başarılı 100 hafız öğrenciye bisiklet hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen törene katılan Bursa İl Müftüsü İzani Turan da Başkan Altepe´yi gençlere desteklerinden dolayı tebrik etti. “Gençlerimizi gönlümüzün bir parçası olarak görüyoruz. Bursa şanslı, biz şanslıyız. Çünkü bizleri anlayan yerel yönetimlerimiz var. Tüm ilçelerden hafızlık öğrencilerimize bisiklet hediye ediliyor. Gençlerimizin başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuşan Turan, Bursa´da bu yıl yapılacak hafızlık yarışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, bisiklet dağıttığı öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAĞIMLILIKLA ‘BİSİKLETLİ´ MÜCADELE

Yeşilay Bursa Şubesi sağlıklı yaşam hedefiyle Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Bisikletini al gel´ programı düzenlendi. Kent meydanında toplanan bisikletliler buradan sağlıklı yaşam için pedal çevirerek, Eker Süt Parkı´na ulaştı. Burada düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve yönetim kurulu üyeleri ile bisikletçiler katıldı. Özellikle son zamanlarda madde bağımlılığı ile mücadele konusunda her platformda farklı etkinliklere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Yeşilay´ın etkinliğine de bisikletle destek verdi. Etkinlikte kura çekimiyle 15 kişiye Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi.

 

Editör: TE Bilişim