Önceki gün saat 14.30’da AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile İlçe Kadın Kolları Başkan ve üyeleri, Cumartesi pazarında esnaflara ve vatandaşlara karanfil ve broşür dağıtarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy istediler.

ÇOK BÜYÜK BİR TEVECCÜH VE HÜSNÜ KABUL VAR

Gecelerini gündüzlerine katarak millete hizmet etmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bugün İnegöl’ümüzün stadyum mevkiinde kurulan pazar yerinde hem alışveriş yapan esnafımızı hem de pazar düzen hemşerilerimizi ziyaret ediyoruz. Seçime 8-9 gün kaldı. İnşallah bir dahaki Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu seçimin en büyük favorisi ve milletimizin gönlünde taht kurmuş olan, milletimizin 12 yıldır makus talihini değiştiren, olmazları, hayalleri gerçekleştiren ve insanımızın yaşama yeniden tutunmasını, hayal kurmasını ve geleceğe ümit bağlamasını sağlayan Sayın Başbakanımız için, Cumhurbaşkanlığı yolunda hemşerilerimizden destek istiyoruz. Onlara seçim manifestomuzu ve karanfil hediye ederek, bir güzellik oluşmasını ve onların da seçimlerde Cumhurbaşkanımızdan yana, Başbakanımızdan yana rey atmalarını arzu ediyoruz. Gördüğümüz ve izlediğimiz tablo inşallah İnegöl’ümüzde Sayın Başbakanımıza, Cumhurbaşkanlığı adaylığında çok güçlü bir destek gelecek. Sayın Başbakanımız İnegöl’ü seviyor, İnegöllü hemşerilerimiz de Sayın Başbakanımızı seviyor. Biz hemşerilerimizden, özellikle hassetten 10 Ağustos 2014 Pazar günü, Başbakanımızı desteklemelerini arzu ediyoruz. Gördüğümüz tablo bizi hakikatten memnun ediyor. Çok büyük bir teveccüh ve hüsnü kabul var. Ben buradan hemşerilerimize her seçimde bize vermiş oldukları desteklerden dolayı müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizler de onlara bize vermiş oldukları desteklerin karşılığında hizmet etmekten büyük keyif alıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak hizmet ediyoruz. Merkezi hükümetin yetkileri ile kamu yatırımlarını İnegöl’e getirmekte, yerel yönetim olarak İnegöl Belediyesi olarak da insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek hizmetleri altyapı olarak, üstyapı olarak, sosyal ve kültürel olarak getirmeye çalışıyoruz. İnşallah milletimize karşı mahcup olmayacağız” dedi.

11 AĞUSTOS SABAHI YEPYENİ BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ

Ramazan Bayramı sonrası ilçe teşkilatıyla birlikte seçim değerlendirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Milletvekili Şahin, “Arkadaşlarımız çalışmaya devam edecekler. Onlara destek veren İnegöllü hemşerilerimize, Bursa Milletvekili olarak şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah 11 Ağustos sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş hükümet, seçilmiş yerel ve genel yöneticiler. Türkiye demokratikleşme yolunda, Türkiye demokrasisini zenginleştirme yolunda. Milletimizin desteği ile olanca gücüyle ilerliyor. Geçmiş dönemdeki gibi vesayet dönemleri, geçmiş dönemlerde olduğu gibi sabah başka akşam başka karar alan hükümetler ve milletini yok sayan hükümetler artık tarihe karıştı” şeklinde konuştu.

ARTIK TÜRKİYE KESİNLİKLE ESKİ TÜRKİYE OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı seçimlerinde çok acı günler yaşadıklarını belirten Hüseyin Şahin, “1980 öncesi parlamentoda, egemenliğin kayıtsız şartsız kendine tevcih edildiği ve millet adına karar vermesi istenen parlamentoda, 1980 öncesi yapılan Cumhurbaşkanlığı oylamalarında sanatçıların adının Cumhurbaşkanı adayı olarak çıktığını gördük, ciddiyetin kaybolduğu günleri yaşadık. Büyüklerimiz bunu çok iyi biliyor. Artık Türkiye kesinlikle eski Türkiye olmayacak. Yepyeni bir Türkiye var. Demokrasisini zenginleştiren Türkiye var. 2023 hedeflerini 2053 hedeflerini 2071 hedeflerini kendine ve kendinden sonra gelecek nesillere hedef koymuş bir Türkiye ve onun güçlü AK Parti hükümeti var. Hemşerilerimize bize göstermiş oldukları teveccüh ve destekten dolayı tekrar şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

10 AĞUSTOS, YSK’NIN ALMIŞ OLDUĞU KARARDIR

10 Ağustos 2014 Pazar günü ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çiftçilerin hasat, memurların ise tatil zamanına denk gelmesinden dolayı katılımın az olmasının hükümete yarayacağı şeklindeki eleştirileri değerlendiren Hüseyin Şahin, “Seçim tarihi, genel seçim gibi parlamento tarafından kararlaştırılan bir seçim tarihi değil. Biliyorsunuz 10. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’in görevi 2007 Nisan ayında bitiyordu. O tarihte parlamentoda yenileme seçimleri yapılacaktı, parlamento tarafından seçim yapılacaktı. O günleri hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. 367 garabeti ve 27 Nisan e-muhtırası gibi sanal birtakım olumsuz havalar ile Cumhurbaşkanı’nı Millet Meclisi’ne seçtirmediler. Sayın Başbakanımız ve AK Parti hükümeti o dönemde derhal erken seçime gitti ve 22 Temmuz yenileme seçimlerinde biz yüzde 47 ile tekrar iktidara geldik. Ve yenilenen seçimlerde meclis içerisinde Sayın Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül’ü 11. Cumhurbaşkanımız olarak seçtik. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesi ve göreve gelmesi, 28 Ağustos 2007 tarihidir. Yani 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün görev süresi 28 Ağustos 2014 tarihinde doluyor. Dolayısı ile yeni seçeceğimiz Cumhurbaşkanının da 2 turlu seçim olduğu için, bu seçimden önce gerçekleştirilmesi ve seçimin kati sonuçlarının açıklanması gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın almış olduğu bir karardır. Seçim takvimine göre belirlenmiştir. Burada Ağustos ayında yapılması zaruridir. Dolayısı ile bu seçimin öne alınması veya erkene alınması gibi bir durum söz konusu değildir. 10 Ağustos 2014 Pazar günü  1. tur gerçekleştirilecek. İnşallah biz 1. turda bitireceğiz ve Sayın Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Aksi durumda 24 Ağustos 2014 Pazar günü 2. tur yapılacak ve seçimin sonuçları açıklandıktan sonra seçilen Cumhurbaşkanımız 28 Ağustos 2014 tarihinde  TBMM’de yemin ederek mazbatasını da TBMM Başkanımızdan alarak görevine fiilen aktif olarak başlamış olacak. Dolayısı ile seçimlerin bu tarihe gelmesi, ne hükümetin uhdesinde ne parlamentonun uhdesinde. Bu zaruretten kaynaklanıyor. Seçilen Cumhurbaşkanımız 5 yıllığına göreve geliyor ve tekrar aday olabilme imkanı var. Allah kısmet ederse 2019’da Cumhurbaşkanlığı seçimini yenileyeceğiz. Ama bu dönemde yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hepsinin görev süresi aynı anda doluyor. 2019’da düzenleme yapılabilir. O güne kadar hak var rahmet var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim