En son dün saat 11.30 sıralarında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kavşağında başıboş dolaşan 4 at, karayolunda seyir halindeki araçlara zor anlar yaşattı.

TRAFİK KAZALARININ MEYDANA GELMESİNE NEDEN OLUYOR

Karayolu üzerinde ve kenarındaki boş arazilerde yaşamlarını sürdüren atların, zaman zaman karayoluna hep birlikte aniden çıkmaları, araç trafiğini tehlikeye sokarken, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oluyor. Sahiplerinin başıboş olarak bıraktığı atlar, özellikle geceleri trafik kazalarının meydana gelmesine neden oluyor. İnegöl’de birçok noktada aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden sürücüler, yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istediler.

İNSANLARIN HAYATINI KARARTMA TEHLİKESİ VAR

Atların aniden yola çıkmasından endişe duyduklarını dile getiren sürücüler, “Yetkililer, bir şekilde başıboş bırakılan atlara çözüm bulmalı. Nereden çıkacağı belli olmayan bu hayvanların, insanların hayatını karartma tehlikesi var. Ya sahiplerinin bulunup uyarılmaları, yada Bursa-Ankara karayolundan uzaklaştırılıp, kırsal alanlara doğru götürülmeleri gerekmektedir. Aksi halde üzücü olaylarla karşılaşabiliriz” dediler.

BİLDİRMEMİZE RAĞMEN, İLGİLENEN KİMSE YOK

Dün saat 11.30 sıralarında OSB Kavşağındaki yol kenarındaki yeşilliklerde otlamakta olan atların birden yola çıkması üzerine, zor durumda kalan sürücüler, “Başıboş şekilde hiçbir yere bağlı olmayan atlar birden yola çıkması sonucu biz sürücüleri zor durumda bırakıyor. Belediyemiz bu konuya bir türlü kalıcı çözüm bulamadı. Şuanda da tehlikeyi bildirmemize rağmen, ilgilenen kimse yok” diye konuştular.

 

Editör: TE Bilişim