2011 yılında MHP’den Iğdır milletvekili olan, adı genel başkanlık için geçen ancak sonraki yıllarda partisinden ihraç edilen siyasetçi Sinan Oğan, sosyal medya sayfasından kendisiyle ilgili düşüncelerini yazan İnegöllü gazeteciye açtığı davayı kazandı. İnegöllü gazeteci Vedat Baykay para cezasına çarptırıldı. Sürekli basın özgürlüğünü savunan siyasetçi Sinan Oğan’ın bu hamlesi tepkilere neden oldu.

İnegöl’de uzun yıllar gazetecilik yapan, şu an ise İnegöl’de faaliyet gösteren yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Vedat Baykay, ünlü siyasetçi Sinan Oğan’ın kendisi aleyhine açtığı davada haksız bulundu.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve yaptığı çıkışlarla zaman zaman dikkatleri üzerine çeken İnegöllü gazeteciyi,  “hakaret” ettiği gerekçesiyle ünlü siyasetçi eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan mahkemeye vermişti.

Suriyeli vatandaşlarla ilgili sık sık yaptığı olumsuz düşünceler üzerine sosyal medya sayfasından Sinan Oğan’ı sert bir dille eleştiren gazeteci, ünlü siyasetçiyi “ırkçı” ve faşist” gibi sözlerle suçladı.

Sonuçlanan mahkemenin ardından gazeteci Vedat Baykay’a 2 bin TL’ye yakın bir para cezası verildiği, yine aynı paylaşıma yorum yapanlara da ayrıca dava açıldığı öğrenildi.

Baykay’a ayrıca 4 bin TL’nin üzerinde mahkeme ücretlerinin de yansıtıldığı öğrenildi.

Ulusal ve yerel mecralarda bu tür kelimelerin sıklıkla kullanıldığını dile getiren gazeteci Vedat Baykay ise kendini savunarak, “Ben hakaret etmedim. Yakıştırma yaptım. İfade özgürlüğünü en doğru şekilde kullanmaya çalışıyorum. Faşizm; bir baskıcı düzen anlamı taşır. Bende paylaşımımda bu düzenin sempatizanı şekilde yakıştırma yaptım. Irkçılığın zaten anlamını bilmeyen yoktur. Kendi ırkını öteki ırklardan üstün sayan ve siyasal tutumunu buna dayandırma eğilimini hissettiğim için düşüncemi paylaştım. Kanunda bu tür yakıştırmalar suçsa, artık özgürlüğü bu ülkede kimse savunamaz. Hele ki basın özgürlüğünü en çok savunan kişilerin bu yola başvuracaklarını düşünmedim” ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan’ın davayla ilgili kendisinin bilgilendirildiğini düşünmediğini de söyleyen Gazeteci Vedat Baykay, “Bu suç duyurusundan Sinan beyin haberi var mı bilmiyorum. Yetki verdiği hukuk büroları tarafından dava açılmış olabilir. İfade özgürlüğü konusunda kendisini daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu haberin medya takip merkezi aracılığı ile kendisine ulaşması en büyük temennim..” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim