İnegöl Belediyesi Tü

İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği korusu tarafından önceki akşam düzenlenen konsere, konuk sanatçı olarak katılan TRT Sanatçısı Bahadır Özüşen, seslendirdiği parçalarla programa renk kattı. Konserin sonunda ise sahne alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, uzun zamandır üzerinde çalıştığı  'Leyla Bir Özge Candır’ parçasını seslendirdi. Başkan Aktaş, oldukça başarılı şekilde seslendirdiği parçasının sonunda yoğun alkış aldı.

Geçtiğimiz akşam saat 20.00'de Belediye Kültür Sarayı eski Sinema salonunda düzenlenen konsere Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin ve Turgay Yel, AK Partili bazı yöneticiler ve Belediye Meclisi üyeleri ile davetliler katıldı.

KORODAN MUHTEŞEM PARÇALAR

Şef Diler Yalaza’nın yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu tarafından, ‘Hüsnüne etvâr-ı nazın, şan senin’ adlı eserle başlayarak, ’Ah efendim, dinle gel, şu nalev-ü feryadımı’, ‘O ahu bakışlara bir anda kandın gönül’, ‘Bir gün seviyor, ertesi gün kıskanıyor kalbi derinden’ ve ‘Gül açar, bülbül öter, yaz geçer’ adlı eserler seslendirildi.

SOLO ŞARKILAR

Belediye Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden Sadettin Çakır, ‘Bir gün gelecek sen de beni anlayacaksın’, Duygu Şen, ‘Bilmem ki safa neş’e, bu ömrün neresinde’ Osman Aşık ‘Unutmadım seni ben, unutmadım, her zaman kalbimdesin’, Nevzat Alkuş, ‘Çayıra serdim postu, şu gelen kimin dostu, Gören maşallah desin, kimin var böyle dostu’ şarkılarını seslendirilirken, koro ise  ‘Tamburamın ince kıvrak beli var’ adlı şarkıyı seslendirdi. 

15 dakikalık aranın ardından gerçekleştirilen programın ikinci bölümünde ise, programa davetli olarak katılan  bestekâr Erol Güngör’e ait ‘İkimiz’ adlı parçayı solo olarak Hatice Güçlü seslendirdi. Erol Güngör ise, kendisinin kaleme aldığı 'ikimiz' şarkısına, programa gelmeden önce eklediği dörtlüğün sözlerini okudu.

TRT SANATÇISI ÖZÜŞEN'DEN MUHTEŞEM GECE

Programın finalinde sahne alan TRT Sanatçısı Bahadır Özüşen, seslendirdiği parçalarla geceye renk kattı. ‘Şu gelen atlımıdır’, ‘Rüzgar söylüyor şimdi o yerlerde bizim eski şarkımızı’, ‘Her mevsim içimden gelir geçersin’, ‘İçin için yanıyor’, ‘Bir ateşim yanarım’ şarkılarını seslendiren TRT sanatçısı Özüşen, bazı şarkıları ise seyircilerle birlikte söyledi. Sanatçı programın sonunda, sanata ve sanatçıya karşı yaptığı çalışmalar için Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti.

BAŞKAN AKTAŞ'TAN NAĞMELER

Düzenlenen Türk sanat müziği konserlerinde genelde bir dörtlükte olsa ‘Eski Dostlar’ parçasını seslendiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kez repertuarını da değiştirip, üzerinde iki aydır çalıştığı ‘Leyla Bir Özge candır’ şarkısını tam anlamıyla seslendirdi. Oldukça başarılı olan Başkan Aktaş, şarkının sonunda seyircilerden yoğun alkış aldı.

SANATA VE SANATÇIYA İHTİYACIMIZ VAR

Konserin sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Birçok kişi 'Artık repertuarı değiştir, Eski dostlardan gına geldi' diye sitemlerini dile getiriyorlardı. Birkaç aydır bu şarkıya çalıştık. Bu salonda çok farklı programlar oldu ama bu akşam da çok özellerinden birini yaşıyoruz. Muhteşem bir konser oldu. Koro ve saz arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sanata ve sanatçıya ihtiyacımız var. İhracatımız artıyor, ekonomimiz büyüyor sanatsal faaliyetleri de artırmamız gerekiyor. Çocuklarınızı, torunlarınızı bu çalışmalara bekliyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, TRT Sanatçısı Özüşen ile Bestekar Erol Güngör'e çiçek ve plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim