İnegöl Belediye Başkanlığı için AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından temayül yapılmış, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri olmak üzere 103 kişi yeni başkan adayının belirlenmesi için sandık başına gitmişlerdi. Temayülün sonuçları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya tarafından alınarak değerlendirmeler için Ankara´ya götürüldü.

İKİ İSİM ANKARA´YA ÇAĞRILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, İnegöl Belediye Başkan Adayları Alper Taban ve Nedim Bayram´ı Ankara´ya çağırdı. AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve İlçe Başkanı Adem Demirel ile birlikte başkente giden Taban ve Bayram, Kaya ile görüştü. Görüşmenin ardından Başkan adayları Genel Merkeze gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüler. Görüşmenin ardından AK Partinin İnegöl Belediye Başkan adayının mevcut Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban olduğu açıklandı.

COŞKULU KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başkan adayı olarak gösterilen Alper Taban, başkent dönüşü İnegöl´de partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Öte yandan, AK Parti İlçe Teşkilatı, bugün saat 15.00´de yapılacak olan Belediye meclisi toplantısı öncesinde adayları Alper Taban´ı kamuoyuna tanıtacaklar. İnegöl´ün yeni Belediye Başkanı, Bursa Valiliği tarafından bugün saat 15.00´de belirlenen olağanüstü toplantı ile Meclis üyelerince yapılacak seçimle belirlenecek.

Editör: TE Bilişim