Bir şahsın  'kapsol' kelimesinin anlamını  yayınladığı Ekşi Sözlük sitesinde kullandığı fotoğraf, büyük bir tepkiye neden  oldu. Kapsol kelimesinin tercümesin de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş'ın fotoğrafını yayınlayan şahıs, ayrıca  sitede bu kelimeyi İnegöllüler içinde uyarladı. Tepki çeken paylaşımla ilgili İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Türkiye'nin en çok bilinen sosyal medya siteleri arasında yer alan Ekşi sözlükte yayınlanan ve daha sonra apar topar kaldırılan paylaşımda,  kapsol kelimesi anlatılırken; Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş'ın başına Master Chef Türkiye yazısı bulunan aşçı kepi foto montajı yapılarak paylaşıldı.  Yine aynı  paylaşımda Kapsol kelimesinin İnegöl'de hangi anlamda kullanıldığı da ahlaksızca yayınlandı. 


Durumun ayyuka çıkmasının ardından Paylaşımın apar topar kaldırıldığı görülürken,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş'ın da suç  duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Kamuoyuna bomba gibi düşen gelişme büyük tepkilere neden oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sosyal medyada hakaret eden E. R. B. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alındı. 
Bursa Büyükşehir’den sert bir açıklama yapılması bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim