“Kitap okuyan çeşitl

“Kitap okuyan çeşitli kazanımlar elde eder”
Gazipaşa İlköğretim Okulu tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan “Bizimle Kitap Okur musunuz” adlı proje kapsamında, okulun öğrencileri, okumanın önemini vurgulamak amaçlı çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri dün saat 12.00'de öğretmenleri nezaretinde İnegöl Belediyesi binası önüne gelerek, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kitap okudular. Başkan Aktaş, öğrencilerin arasına karışarak onlarla birlikte kitap okurken, ayrıca öğrencilere çeşitli  kitaplar ile uçan balon hediye etti. Belediye merkez  binasının önündeki  havuzun etrafında oturarak bir süre kitap okuyan öğrenciler, Başkan Aktaş ile birlikte uçan balonları hep birlikte gökyüzüne bırakırken, renkli görüntüler oluştu.
Etkinliğinin sonunda bir konuşma yapan Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Kızmaz, "Ülkemizde 4 yıl önce Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığının koordinasyonu ile Türkiye genelinde uygulanan 'Türkiye Okuyor' projesi vardı. Biz de o günden beri 'İnegöl Okuyor' projesini uyguluyoruz. Bu hafta boyunca, kitap okumanın önemini bir kez daha tekrarlamak istedik. Çünkü, okuyan insanların gelişebileceğini, okuyan insanların olduğu ülkelerin kalkınabileceği inancı ile öğrencilerimizle böyle bir etkinlik yaptık. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımızın bu tür etkinliklere destek olması da bizleri çalışma anlamında daha çok azim veriyor" dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Gazipaşa ilköğretim okulu öğrencilerimizi, Belediyemizin önünde misafir ediyoruz. Gazipaşa İlköğretim okulumuzun, okumanın önemini ifade etme, okuma ile alakalı alışkanlığı artırmak noktasında 'Bizimle Kitap Okur musunuz?' şeklinde bir kampanyası vardı. Geçtiğimiz Pazartesi günü Milletvekilimizle beraber öğrencilerimizin etkinliğini katılmıştık. Okulumuzda da bazı incelemelerde bulunmuştuk. Bu kampanya nihayetinde sembolik bir yaklaşım olarak gözükebilir ama okumanın önemini, değerini topluma ifade etmek adına önemli bir harekettir. Bu kapsamda öğrencilerimiz Belediyemizi ziyaret edip, bu etkinliği bizimle paylaşmak istediler. Öğrencilerimize bu faaliyetlerinden dolayı teşekkür kabulünden birer kitap hediye ediyoruz. Onlara aynı zamanda birer adet uçan balon verdik. Bu konuda İnegöl'ümüzün, Türkiye'mizin dikkatini çekmeye çalışacağız. Kitap okuyan sadece bilgi dağarcığını genişletmez, aynı zamanda bir sürü kazanımlarda elde eder. Kitap okuyan daha güzel konuşur, toplumda daha çok kabul görür, bilgisi ve tecrübesi çok daha fazla olur, hayata bakış açısı çok geniş olur" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim