İnegöl Belediyesi´nin 2016 yılında İnegöl´e kazandırdığı Engelliler Gündüz Bakım Evi´nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü heyecanı vardı. Engelli çocukların hazırladığı farklı el işi ürünleri bugüne özel görücüye çıkarken, Belediye Başkanı Alper Taban´a Engelliler Gündüz Bakım Evi´ni ziyaret edip öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

3 ARALIK PASTASI

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin´in de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Alper Taban, engelli öğrencilerin hazırladığı ürünlerin yer aldığı sergiyi inceledi. Ardından öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Taban, ziyaret sırasında engelli öğrencilerin aileleriyle de sohbet etme fırsatı buldu. Engelliler Gündüz Bakım Evine yapılan ziyarette öğrencilerin okuduğu şiirleri ve şarkıları da dinleyen Taban, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Etkinlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle pasta kesimi de gerçekleştirildi.

BİR GÜNE SIĞDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL

İnegöl Belediyesi Engelliler Gündüz Bakım Evi ziyareti sırasında bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, “İnegöl Belediyemizin 2016 yılında hayata geçirmiş olduğu Engelliler Gündüz Bakım Evinde öğrencilerimizle, evlatlarımızla, ailelerimizle ve çalışanlarımızla bir araya geldik. Malumunuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Tabi öncelikle şunu ifade etmem lazım ki, engelliler gününü bir güne sığdırmak mümkün değil. Bizim tabi engelden anladığımızın ne olduğunu da önemsemek lazım. Var olan bir engel varsa o engeli ortadan kaldırmaya çalışmak bana göre en sağlıklı durum. Burada evlatlarımız ve ailelerini gördük. Ailelerimiz tabi o gün içerisinde evlatlarıyla sürekli ilgilenirken, kendilerine çok fazla zaman kalmadığı için bir nebze olsun nefes almaları ve kendilerine vakit ayırmaları için bu merkezi oluşturduk. Ailelerimizle burada sohbet ederken memnuniyetlerini ölçmek adına da kendilerine sorduğumuzda çok faydalı bir iş yapıldığını müşahede etmiş olduk. Çalışma ekibimiz, öğretmenlerimiz ve beraberinde koordinasyonu sağlayan tüm ekibimiz gerçekten çok gayretli bir şekilde buradaki evlatlarımıza sahip çıkıyor. Ailelerimiz de evlatlarını gözü arkada kalmayacak şekilde bizlere teslim edebiliyorlar” dedi.

KAPIMIZ AÇIK

Dünya Engelliler Günü vesilesiyle ziyarete geldiklerini ancak her gün bu merkezde engelli öğrencilerin misafir edildiğini kaydeden Taban, “Şehrimizde bu durumda olan her kim varsa kapımız açık. Onların evlatları bizim evlatlarımızdır. Biz en iyi şekilde o emanete sahip çıkıp zamanı geldiğinde ailelerine teslim ediyoruz. Ben tekrar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli kardeşlerimize sağlık ve sıhhatli ömürler diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim