Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’den 12 ülkeye mobilya ihracatı yapan Ezza Home firmasını ziyaret etti.

Henüz 2,5 yıllık bir firma olmasına rağmen ihracatta yakaladığı başarı ile İnegöl mobilyasını dünyaya tanıtan Ezza Home, ürünlerinin tamamını ihraç ediyor. Şuan 12 ülkeye ihracat yapan firmanın Batum’da 2 şubesi bulunuyor. Yakın zamanda Avrupa’da da şube açmayı hedefleyen firma Yatak ve Yemek Odası üretimi yapıyor.

Bugün Ezza Home firmasını ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban’ı, firma sahibi Ercan Adıyaman, oğlu Talha Adıyaman ve firma personeli ile MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Faruk Adıyaman karşıladı.

İnegöl mobilyasıyla ilgili istişarelerin yapıldığı ziyarette Başkan Alper Taban, “Artık Türkiye’de mobilya eşittir İnegöl gibi bir denklem var. Bilindiği gibi İnegöl’ümüzde 2 binin üzerinde mobilya üretimi yapan firma var. Bizlerde İnegöl’ümüze gelen misafirlerimize ‘İnegöl denince aklınıza ne geliyor’ diye sorduğumuzda bizlere verdikleri cevap mobilya ve köfte. Bu algıyı oluşturmak çok güzel. Bizlerde bunun yanında Oylat Kaplıcalarını da ekliyoruz. Mobilyamız iyi bir noktaya gidiyor. Ama daha ileriye gitmek mobilyanın paydaşlarıyla birlikten planlar yapmalıyız. Bu konuda Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız. Bunun için öncelikle bir yol haritası çizilmeli. Öncelikle ihtiyaçları belirlemeliyiz. Bu konuda var olan insan kaynağını eğitelim ve kalifiye eleman yetiştirelim. Mobilya alanında eylem haritası çıkaralım. Artık internette daha profesyonel yer almalıyız. Dünyaya oradan ulaşmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim