ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) tarafından düzenlenen Smart Future Expo 2018 etkinliği 14 Kasım Çarşamba günü başladı. 2 gün süren ve geleceğin teknolojilerinin konuşulduğu, aynı zamanda sergilendiği teknoloji etkinliğini, Perşembe günü Belediye Başkanı Alper Taban’da ziyaret etti.

İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı akıllı teknolojiler etkinliği olan Smart Future Expo Zirve ve Fuarında; akıllı teknolojiler çatısı altında; girişimcilik, sanayinin dönüşümü ve akıllı şehirler gibi konular işlendi. Geleceğin birçok teknoloji ürününün sergilendiği fuarı Belediye Meclis üyeleri ve İnegöl Belediyesi’nin ilgili yöneticileriyle birlikte ziyaret eden Başkan Taban, ana teması “Dönüşerek daha güçlüyüz” olan Akıllı Teknolojiler Zirve ve Fuarı’nda özellikle ‘Akıllı Şehirler’ alanında sunum yapan stantları inceledi.

Açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı Smart Future Expo Zirve ve Fuarında; stantlarda akıllı şebeke altyapısı sistemlerinden şehirlerin enerji ihtiyacını yapay zeka teknolojisi ile kontrol ederek düşüren akıllı sokak lambalarına, hibrit güneş panellerinden elektrik üreten akıllı perdelere kadar birçok sistem yer alırken, geleceğin modern ve teknolojiyle donatılmış şehirlerine adeta ışık tutuluyor.

Fuarda bazı belediyelerin stantları da yer alırken, İnegöl Belediyesi heyeti bu stantları da ziyaret ederek farklı belediyelerde uygulanan sistemler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. İnegöl Belediyesi’nde başlatılan teknolojik değişim ve dönüşüme katkı sağlayacak bilgiler bu fuarda edinilirken, ziyaret sırasında ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) standı da ziyaret edildi. ASKON standında ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, yapılan fuar ve teknolojik dönüşümle ilgili istişarelerde bulundu.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ ZİYARET EDİLDİ

Smart Future Expo Zirve ve Fuarı ziyaretinin ardından ise Sancaktepe Belediyesi ziyaret edildi. Başkan Taban ve beraberindeki heyet burada Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Sancaktepe Belediyesi’ne yeni belediye binalarının hayırlı olması dileklerini ileten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Sancaktepe Belediyesi ile benzer uygulama ve sistemler kullanıldığına değindi. Hem yeni binanın hayırlı olması dileklerini iletmek hem bina yapısını incelemek hem de birimlere ilişkin istişareler yapmak için geldiklerini kaydetti. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile yapılan istişareye belediyenin farklı birimlerinin Müdür ve sorumluları da eşlik etti.

Makamda gerçekleşen istişarelerin ardından Sancaktepe Belediye Binası gezilerek birimler ve hangi birimin nasıl çalıştığına yönelik incelemeler yapıldı. Binanın gezilmesi sırasında daire müdürleriyle de istişareler yapıldı.

Editör: TE Bilişim