İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban beton yol uygulamasının ilk hayata geçirildiği yer olan Mesudiye-Alanyurt bağlantı yolunda çatlaklar oluşmasıyla alakalı açıklama yaptı.

Asfalta kıyasla maliyeti yarı yarıya azaltan beton yol uygulaması İnegöl'de ilk olarak Mesudiye-Alanyurt bağlantı yolunda hayata geçirilmişti. Yol üzerinde bazı yerlerde çatlaklar olduğu iddialarına gazetecilerin soruları üzerine cevap veren Taban, "Ufak çatlaklar betonda olur. Biz bunun takibini yapıyoruz. Herkesin kaynak aradığı dönemde biz kaynağın üzerindeyiz. Bu çalışmalar Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

ÇALIŞMALAR TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Başkan Taban'ın açıklaması şu şekilde;

Mesudiye Alanyurt arasında yer yer çatlamalar var. İnşaatla uğraşan herkes bilir betonda çatlamalar olur. Her bir deneme bizim için bir tecrübedir. Asfalt malzemelerinin maliyeti çok yüksek ve dışa bağımlıyız. Biz yerli ve daha düşük maliyetli malzemeyi son teknoloji ürünlerle seriyoruz. Her yapılan işte bir tecrübe oluşuyor. Biz o alanlarda yaz-kış geçmesini de bekliyoruz. Ondan sonra daha net görülür. Yani ufak deformelerin üstüne çok küçük asfalt kaplamalar da yapılabilir veya beton kaplaması. Biz hepsini gözlemliyoruz ve izliyoruz. Allah'ın izniyle bu çalışmalar Türkiye'ye örnek olacak. Herkesin kaynak diye arandığı bir ortamda biz kaynağın üzerindeyiz. Yenilikleri denemekten kaçınmayalım. Hatalar tabi ki olabilir. Suya sabuna dokunmayan insan hata yapmaz ama çalışırken hatalar olmaz. Önemli olan kasıtlı hata yapmamaktır.

Editör: TE Bilişim