“MÜHENDİSLERE HAK ETTİKLERİ SAYGIYI GÖSTERMELİYİZ”

Taban yayımladığı mesajında; “Hayatımızın her alanına önemli dokunuşlar yapan mühendislerimiz. Mühendisler, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanlar ile fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. Bu noktada hayatın yaşanılabilir bir şekle kavuşturulmasında mühendislik mesleğinin önemi büyüktür. Toplumsal yaşamın her aşamasında önemli hizmetler veren hayatı kolaylaştıran mühendislere hak ettikleri değeri ve saygıyı göstermek bizler için bir elzem olmalıdır” açıklamasında bulundu.

İNSANLIĞA HİZMET EDEN MÜHENDİSLERİMİZ

Mühendisliğin ilgi ve faaliyet alanları sosyal yaşantı içerisinde çok geniş bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Taban,” Sabah güne başlanmasından itibaren günün sona ermesine kadar geçen zaman diliminde karşımıza çıkan çoğu şey mühendislerimizin çalışmaları sonucu insanlığın hizmetine sunulan şeylerdir. Bu sebeple mühendislerimiz geçmişten bu yana her zaman, ilgi alanları ve faaliyetleri ile ilgili olarak insanlığı bilgilendirmeyi ve onlara faydalı olmayı görev edinmişlerdir. Bunu yaparken de amaçları insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve güvenli yaşamalarını sağlayacak bilgileri kendilerine ulaştırabilmek olmuştur. Bu açıdan mühendislik, bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği ve üst düzey tecrübe gerektiren bir meslektir” şeklinde konuştu.

Taban son olarak, “İnegöl’ün daha yaşanabilir bir kent olması için, bulundukları ortamın, yaşadıkları çevrenin, imarına, gelişmesine, güzelleşmesine ve kalkınmasına katkıda bulunan, en kötü koşullarda bile ilkelerinden, değerlerinden taviz vermeyen tüm mühendislerimizin “5 Aralık Dünya Mühendisler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim