Belediye Başkanı Alper Taban, Mahalle Buluşmaları programlarının ilkini bugün Mesudiye Mahallesinde gerçekleştirdi. Vatandaşlarla bir araya gelmek adına düzenlenen buluşmada, bölgenin sorunları ve halkın talepleri yerinde dinlenerek tespit edildi.
Şehrin yönetimine halkı da dahil ederek katılımcı bir yönetim şekli oluşturma adına adımlar atan İnegöl Belediyesi, bu kapsamda vatandaşın fikirlerine doğrudan ulaşabilmek adına Mahalle Buluşması Programları tertip ediyor. İlki gerçekleştirilen Mahalle Buluşmaları, Mesudiye Mahallesinden start aldı.


HER HAFTA FARKLI BİR MAHALLEDE VATANDAŞLARLA BULUŞACAK
Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilmesi planlanan buluşmada, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcıları; Rıdvan Kocaağa, Oğuzhan Uslu ve Fevzi Dülger ile Meclis Üyesi Ahmet Kara’nın katılımıyla Mesudiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mesudiye Yeni Cami bahçesinde gerçekleştirilen buluşmada, vatandaşların talep, istek ve şikayetleri dinlendi.


MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Mahalle Buluşmasının açılışında kısa bir konuşma yapan Mesudiye Mahalle Muhtarı Nizam Karakaş, halkın sesine kulak verilen bu programın kendi mahallelerinden başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek; “Başkanımıza ilk mahalle buluşması için Mesudiye Mahallemizi seçtiği için teşekkür ediyorum. Mahallemizle ilgili sorunları burada dile getirirken, yazılı olarak da kendilerine takdim edeceğim” dedi. Muhtar Karakaş, bölgeyle ilgili sorun ve talepleri yazılı olarak Başkan Taban’a iletti.


TÜRKİYE’NİN EN HIZLI ULAŞILAN BELEDİYESİYİZ
Ardından kendisini dinleyen kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Mart ayında yapılan seçimler sonrası çalışmalarına başladıklarını ve şuanda 4’üncü ayın içerisinde olduklarını hatırlatarak; “Planlamalar yapıyoruz, ekiplerimizi kurmaya çalıştık. Yenilenmeye ve tazelenmeye çalışıyoruz. Bir de geçmiş 15-16 aylık süreçte de Belediye Başkanlığı görevi nasip oldu. O esnada da sizlerden sürekli bilgiler toplamaya çalıştık. Şunu bir kere çok net ifade etmek istiyorum; vatandaşımın benden tam olarak ne istediğini bilmeden başarılı olma şansım yok. Burada her mahalleden bize işler, talepler geliyor. Biz de bu sorunları vatandaşlarımızın bizlere iletmeleri için imkanları kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bir sorunu iletmek için beni görmenize gerek yok. Hepimizde telefonlar var. Şuanda İnegöl Belediyesi’ni öyle bir hale getirdik ki Türkiye’nin en kolay ulaşılan belediyesiyiz. 5 saniye içerisinde telefonlarınızı cevaplıyoruz. Bunu niçin yaptık; ben her yerde olamayabilirim. 116 mahallesi olan bir İnegöl var. Her gün bir mahalleyi geziyorum desem 116 günümü alır. Onun için vatandaşımız bize bu kolaylıklarla bildirsin istedik. Vatandaşlarımız da çok güzel bir şekilde bunları bizlere bildirmeye başladı. 153 hattımızı arıyor vatandaşlarımız. Yine Whatsapp Hattımız aktif durumda. Oradan da ulaşabilirsiniz” dedi.


İŞİNİ ÇÖZDÜRMEK İÇİN KİMSENİN BİR TANIDIK BULMASINA GEREK YOK
İnegöl’de yaşayan kimsenin belediye ile ilgili bir sorununu çözüme kavuşturmak için bir tanıdık bulmasına gerek olmadığını kaydeden Başkan Taban, “İnsanlar işini gördürmek için belediyeden birini bulmak zorunda kalmasın istedik. Kim ararsa arasın herkesin işini eşit şekilde yapmak istiyoruz. İlla bir Belediye Başkanı, akraba bulmasına gerek yok. Böyle bir şey varsa bu benim eksiğim ve ayıbımdır. Sizin bizlere rahatlıkla erişmeniz için iletişim kanallarını çeşitlendirip bu şekilde kolaylaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


TÜM SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
Vatandaşların Çözüm Merkezine yaptığı bildirimlerin kendilerine doğrudan ulaştığının altını çizen Alper Taban, şöyle devam etti: “Sizlerin sorun ve talepleri bizlere geliyor. Mesudiye Mahallemizle alakalı burada grafiklerle, istatistiklerle ne sorun veya talep varsa bunlar bana geliyor. İstek ve ihtiyaçlarınızın farkındayız ancak yine de sizleri dinlemeye geldim. Atladığımız, görmediğimiz bir şey olabilir. Örneğin burada mahallemizden köpek şikayeti geliyor, üst yapı işleri, sokak temizliği, asfalt yaması, çöplerin alınması, konteynır konulması, tretuvar yapılması, malzeme atılması, asfalt kaplanması, su birikmesi gibi şikayetleri gelmiş. Fabrika ve işyerleriyle ilgili duman şikayetleri gelmiş. Bunların hepsini detaylı şekilde alıyoruz. Tabi bunları çözüme ulaştırırken gelen şikayetlerin benim kurumumla ilgili olanları var bir de bizimle doğrudan bağlantılı olmayanlar var. Örneğin elektrikle ilgili şikayet gelmişse biz bunu ilgili kuruma iletiyoruz. Alt yapıyla ilgili bir şikayetse BUSKİ’ye dönüyoruz. Bazen şunu da duyuyoruz; ben söyledim ama hala yapılmadı. Burada da arka planda sizin taleplerinizi yerine getirmek için çalışıyoruz. İş yükü çok büyük... Ama biz hepsini çözeceğiz inşallah. Burada sizlerin güzel şekilde yaşayabilmesi için her şeyi en güzel şekilde planlayarak hayata geçirmek istiyoruz.”
“Özellikle ilk ziyaretimizi Mesudiye Mahallemize yapalım istedik. Bazen farklı yerlerde karşılaştığımız vatandaşlarımız oluyor. Bizleri unuttunuz, gelmiyorsunuz diyorlar. İnanın o kadar büyük bir İnegöl var ki; köyüne de mahallesine de beldesini de yetişmeye çalışıyoruz. Ve işlerimizi düzgün, kaliteli yapalım istiyoruz. Bugün de sizlerle burada mahallemizle ilgili tüm konuları konuşmak, taleplerinizi dinlemek, sizleri yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirmek için bir araya geldik. Katılımınız için, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.”
Konuşma sonrası mahalle buluşması karşılıklı soru cevaplarla devam etti. Vatandaşlar taleplerini, önerilerini, şikayet ve isteklerini doğrudan Başkan Taban ve ekibine iletti. Belediye Başkanı Alper Taban da iletilen sorunlarla alakalı vatandaşı bilgilendirerek talepleri not aldı.

Editör: TE Bilişim