Geçtiğimiz Cumartesi

-Tahtaköprü’nün Genç Belediye Başkanı Eşref Yiğit Resmen AK Partili Oldu-

Başkan Yiğit’e Parti Rozetini Arınç Taktı

Geçtiğimiz Cumartesi AK Parti Bursa Teşkilatı tarafından düzenlenen 'İl Yerel Yönetimler Şurası'na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Partiye katılan, İnegöl’e bağlı Tahtaköprü Beldesinin genç Belediye Başkanı Eşref Yiğit'e parti rozetini taktı.

2009 yerel seçimlerinde Bağımsız Türkiye Partisi'nden aday olarak Tahtaköprü Belediye Başkanlığı görevine getirilen Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer alan İnegöl'e bağlı Tahtaköprü Beldesi Belediye Başkanı Eşref Yiğit, 14 Ocak 2012 tarihinde yapılan İnegöl İlçe kongresinde AK Partiye geçmişti. Kısa bir süre önce AK Parti safına geçen Belediye başkanı Eşref Yiğit'e, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç parti rozetini taktı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'inde hazır bulunduğu törende Arınç, genç Belediye Başkanına başarılar diledi.

DİĞER PARTİLERDEN İSTİFA EDEN 173 BELEDİYE BAŞKANI AK PARTILI OLDU

İl Yerel Yönetimler Şurasında konuşan Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Bülent Arınç, 2009 mahalli seçimlerinde büyük başarılara imza attıklarını, 2014 Mart ayındaki yerel seçimlerde de başarılı olmak istediklerini söyledi. Bu toplantılar sayesinde yerel seçimler için yol haritası hazırladıklarını belirten Arınç, "Bugün Türkiye'de 16 büyükşehir var. 13 ilin daha  büyükşehir olması için çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki mahalli seçimlere 29 Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile katılacağız. Büyükşehir Belediyemizin isimlerini takip ediyorsunuz. 16 Büyükşehir’in 10'unu kazanmış olmak büyük başarıdır. 65 ilin 35'i AK Partili belediye başkanıdır. Büyükşehirde 143 ilçe var. Bunların 84'ü AK Partili belediyedir. Toplam 892 ilçenin 492'si, yani yüzde 55'i AK Partili belediye başkanlarıdır. 1977 beldenin 1092'si AK Partilidir. Yani yüzde 55'i. 2009 seçimlerinden bu yana diğer partilerden istifa ederek AK Parti'ye katılan belediye başkanlarının sayısı da 173'tür" diye konuştu.

AK PARTİ'Yİ ENGELLEMEK İÇİN İTTİFAK ETTİLER

AK Parti'nin, yerel yönetimlerde 2004'de ilk defa seçimlere katılmasına rağmen yüzde 60'a yakın başarı yakaladığını ifade eden Arınç, "2009'da karşımızda bütün partiler ittifak etti. CHP'nin güçlü olduğu yerlerde MHP dahil olmak üzere bütün partiler onun adayına destek verdi. AK Parti karşısındaki partiye oy verdiler. Akıl almaz şekilde oy geçişleri sağlandı. Bunu büyük başarıyla sağladılar. Bizim belediyelerde oylarımızın artmasına rağmen, diğer partilerin ittifak etmesiyle bazı yerlerde belediye başkanlıklarını kaybettik. 2009'da, 'AK Parti Kaybetsin' anlayışı vardı. Emin olun ki, 2014 yılındaki belediye seçimlerinde rakiplerimiz yaptıkları bu anlaşmaları, siyaset mühendisliklerini çok daha güçlendirerek karşımıza çıkacaktır. Akıl almaz, kural dışı ve kural içi pek çok engelle karşımıza çıkacaklar. Olsun. Siyaset böyle bir şeydir. O yüzden güçlü ve başarılı olmaya mecburuz. Halkla el ele, gönül gönüle olmaya mecburuz" açıklamalarında bulundu.

SİYASETİN MERKEZİ YEREL YÖNETİMLERDİR

Halkın memnuniyetinin, AK Partinin seçim kazanmasında önemli olduğuna işaret eden Arınç, "Halk daha mutlu ve huzurlu yaşasın diye iktidar olduk. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu işin dinamosu, siyasetin merkezi yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler, insanların doğumundan ölümüne kadar belediye ile karşı karşıya gelmeleri, iç içe olmaları, başkanla iyi ilişkiler kurmasıyla devam etmekte. Ankara'da sadece çalışma yapmak siyasette sonuç getirmiyor. Yerelde güçlü olmaya mecburuz. Oy deposu yereldir. Siyaset yerelde kazanılır ve başarılır. Yerelde güçlü olan partiler seçimleri kazanırlar. Yerelde güçlü olan belediye başkanları siyasetin her alanında başarılı olur" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN BAŞARISI, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDEN GELİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlıkta bu kadar iyi olmasının sebebinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar olduğunu ifade eden Arınç, sözlerin şu şekilde sürdürdü; "Partisinin 3 dönemdir eksilmeyen oy oranlarıyla iktidara getirmesindeki sır, efsane şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki yaptığı azimli ve başarılı çalışmalardır. Her zaman kendilerinden minnet ile bahsedilen insanlar, milletin duasını alanlardır. Bütün belediye başkanlarımız, halkımız tarafından her zaman minnetle ve şükranla anılsın, dürüstlüğü ve şeffaflığı ile halkın gönlünde yer alsın arzusundayız. AK Parti'nin gücü buradadır. Bütün arkadaşlar yekvücut halindedir. Aramızda sevgi ve anlayış var. Bütün arkadaşlarımı bakan gibi görüyorum. Bakan kadar teşkilatlarımızla ilgili görüyorum. Huzurlarınızda bütün Milletvekili arkadaşlarımızı candan tebrik etmek istiyorum."

İKİ GÜNÜ BİRBİRİNE EŞİT OLAN ZİYANDADIR

Son genel seçimlerde Bursa'nın başarısını artırdığını ifade eden Arınç, "İki günü birbirine eşit olan ziyandadır. Bu rakamları yeterli görmeyeceğiz. Daha çok başarılı olacağız. Günler çabuk geçer. Yerel seçimlere 2 yıl var. Bundan sonra her yıl bir seçimle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanlığı seçimi bunlardan birisidir. Arada referandum olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Her zaman hazır olacağız. Seçim var. Elbette hepimiz koşacağız. Hep iyi sonuçlar alacağız. Bize geride kalmak yakışmaz. Elimizden gelen imkanları kullanmalıyız" dedi.

Bursa'nın büyük hizmetlere ihtiyacı olduğunu kaydeden Arınç, "Bursa'yı sadece nüfus olarak değil, ekonomisiyle de ön planda görüyoruz. Ulaşım, temizlik, kanalizasyon gibi konularda, belediyelerimizin halkın genelini ilgilendiren konularda çalışma içinde olması gerek. Ayağı yere basan projelerle meşgulüz ve buna devam edeceğiz. Tohumu atacağız. Belki 10 sene sonra ortaya çıkacak. Bundan halkımızın yararlanacağını çok iyi biliyoruz. Bursa'yı yakından ilgilendiren yasa çalışmalarına hız verdik. Afet riski olan bölgelerde kaçak inşaatların olduğu bölgeleri kanun içinde ele aldık. Bu kanun komisyondan geçti. Önümüzdeki hafta genel kurula gelecek. Bundan sonra belediyelere, hükümete, maliyeye ve TOKİ'ye önemli görevler düşüyor. Unutmayalım, Bursa aynı zamanda birinci derecede deprem bölgesidir. Gemlik ve merkezinin halini düşünün. Bunların hepsini çözeceğiz. İnsanımızı sağlıklı kentlerde, sağlıklı konutlarda oturacak duruma getireceğiz" açıklamalarında bulundu.

Arınç, daha sonra AK Parti'ye katılan İnegöl Tahtaköprü Belde Belediye Başkanı Eşref Yiğit'e AK Parti  rozetini taktı. Program basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim