İnegöl Belediye meclisinin Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın İstanbul’daki kentsel dönüşüm toplantısına katıldığı için meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Ahmet Kara yönetti.


AVARLAR’A DÜZENLEME
Soru önergesi sunan MHP’li üye Ahmet Genç, Avarlar kavşağında bazı sorunların olduğunu belirterek, trafik akışının sağlıklı şekilde sağlanması için gerekli düzenlemenin yapılmasını talep etti.
Cevap veren AK Partili üye Fevzi Dülger ise, “Büyükşehir bu konuda çalışma yapıyor. Büyükşehir ile görüşme yaptık. UKOME’den de bu karar çıktı. Hafta inşallah yapacağız.” Dedi.


AKBAŞLAR’A CAMİ ALANI
Gündemin 7. Maddesinde yer alan bin 791 metre kare alanın cami ve dini tesisi kullanılmak üzere 2 yıl içinde inşaatına başlamak, 5 yıl içinde bitirilmek şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edildi.
Gündemin 9. Maddesinde yer alan Sinanbey mahallesindeki vatandaşın 20 metrekarelik alanı, İnegöl Belediyesine ait Yenice mahallesindeki 37 metre kare alan ile trampa edilmesi konusu görüşüldü.
Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “20 metre kare alanı 37 metre kare alanla trampa yapıyoruz. Orada bir abdesthane ve tuvalet yapılacak. bu güzel bir proje” dedi.


BAŞKANIN HAYALİYDİ
Başkan Vekili Ahmet Kara ise, “İshakpaşa bizim merkezimiz. Buraya bakanlar da geliyor. Başkanımın da hayaliydi. 2 yıldır bununla ilgili uğraşıyoruz.  Son noktayı koyuyoruz. Oraya abdesthane ve tuvaletler yapacağız.” Dedi.
Madde oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim