İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Yıldırım Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bayraktar’ı makamında ziyaret etti. İnegöl’ün suç trafiği ve adliyenin suça ve suçlulara yönelik performanslarının konuşulduğu ziyarette, kamuoyunda son zamanlarda sıkça konu olan uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlularla yapılan mücadele konuşuldu.

İade-i ziyaretler kapsamında gerçekleşen buluşmada hakim ve savcıların İnegöl’de ki toplumsal huzura verdiği katkıyı anlatan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, “Biz büyük bir adliyeyiz. Potansiyel olarak bir çok ildeki adliyeden daha büyük kadroya sahibiz. Görev yapan tüm hakim ve savcılarımız adalet çizgisinden sapmadan büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Her birinin amacı kanunları doğru okumak, doğru yorumlamak ve doğru kararlar almak.” diye konuştu.

Son günlerde artan uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlarda alınan kararların İnegöl’de farklı bir algıya neden olduğunun da altını çizen Başsavcı Emre Tunay, “İnegöl’de yaşayan tüm vatandaşlarımız şunu bilsinler ki tutuklama oranı en yüksek adliyelerden biri İnegöl’dür. Özellikle yüz kızartıcı suçlarda savcılarımız ve hakimlerimiz kanunların tanıdığı hakları en doğru şekilde kullanıyor. Bizler bu görevde olduğumuz sürece suçluların korkulu rüyası olacağız. İnegöl’de suç işlemek öyle kolay olmayacak. İnegöl, canlı bir ekonomiye sahip, bu şehir daha fazla katma değer üretmeyi, toplumsal huzur ve barışı hakkediyor. İnegöl, örnek bir ilçe. İnegöl’ün hak ettiği noktaya ulaşmasında her bireyin sorumluluğu olduğu gibi bizlerinde sorumluluğu var. Kim İnegöl’e zarar vermeye kalkarsa karşısında kolluk kuvvetlerini ve bizleri bulur. Herkes bu konuda müsterih olsun” diye konuştu.

Yıldırım Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bayraktar ise, İnegöl halkından gelen talep ve beklentileri aktardı. Oldukça samimi bir havada gerçekleşen ziyarette İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay’ın kararlı duruşu dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim