Baştürk ve Yılmaz Üç

“İnegöl olarak okul öncesi eğitime hazırız”

Anaokulu öğretmenlerinin zümre toplantısı, dün Zübeyde Hanım Anaokulunda gerçekleştirildi. Şube Müdürü Özer Yılmaz ile birlikte zümre toplantısına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, okul öncesi eğitimine İnegöl olarak hazır olduklarını söyledi.

Sene başında ve dönem arasında yapılan zümrelerin önemli olduğunu, öyle  yapılmış olmak için yapılmadığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Alanla ilgili her şeyin detayıyla görüşülmesi, tartışılması gerekmektedir. Öteden beri yapılan bazı zümrelerin tarihi değiştirilir, bazen müfettiş kontrollerinde tarihin bile değişmediği ortaya çıkar. Bizler bunları istemiyoruz, daha verimli olması adına herkesin mutfakta yer almasını istiyoruz” dedi.

BEŞ YILDA 10 ANAOKULU

İnegöl’deki okul öncesiyle ilgili yatırımları önemsediklerini hatırlatan Mehmet Baştürk,  “İnegöl’de 5 yıl öncesine kadar sadece İshakpaşa Anaokulu adı altında İshakpaşa Camisi yanında, eski tarihi binada okul öncesi eğitimi verilmekteydi. Bunun dışında her hangi bir Anaokulu yoktu. Okul öncesi eğitimi, Bakanlıkça önemsenmekte ve zorunlu hale getirilecektir. Biz de ilçemizde okul öncesinin zorunlu hale gelmesi halinde ne gibi ihtiyaçlar olacak anlamında çalışmalar yürütmekteyiz. 5 yıldan beri neler yaptığımızı bir gözden geçirecek olursak, yeni bir İshakpaşa Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Fikriye Koşarer Anaokulu, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi bünyesinde anaokulu, Yenice’de Fatma-Mehmet Göztepe Anaokulu, Alanyurt’ta yapılması planlanarak, ihalesi yapılan ve Eylül 2012’ye kadar yetişecek olan 75.yıl İlköğretim Okulu bünyesindeki Anaokulu, Huzur İlköğretim bünyesindeki Anaokulu, Fatih İlköğretim bünyesinde yer alan Anaokulu, Akşemseddin İlköğretim okulu bahçesinde üç derslikli Anaokulu, Cemil  Sönmez İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Anaokulu olmak üzere tam 10 tane Anaokulu açılmıştır. Biz, her okulumuzda Anasınıfı olmasını istiyoruz. Olmayanların 1 tane, 1 tane olanların 2 tane, 2 olanların 3 tane olsun diyoruz. Bizim şu an okul öncesi ile ilgili yer sıkıntımız yok. Okullarda sıkıntısı olanlar da bizlere bildirsin istiyoruz. İmkanları sonuna kadar zorlayacağız. Hiç yoksa okulun bahçesine 1 derslikli, 2 derslikli anasınıfları yapacağız. Eylül 2012’de inşallah okul öncesine geçişimizde sorunumuz olmayacak. Okul öncesi çağındaki çocuklarımızın tamamı okullara geldiğinde sorun çekilmeyecek. Okullar açılmadan ne kadar öğrenci gelecekse bunun altyapısının iyi hazırlanması gerekir. Anaokulları kapasitelerine baktığımız zaman, şu anda kimi okullarda %50, kimi okullarda da %90 doluluk oranları mevcuttur. Önümüzdeki zamanlarda okul öncesi zorunlu olduğunda, mevcut derslikler yeterli olmayabilir. Bunun için de okullarda bulunan laboratuarlar ya da sınıf büyüklüğünde birden fazla bulunan idareci odaları sınıf haline dönüştürülebilir. Bunlar yetmediği halde müsait olan okul bahçelerine 1-2 derslikli ana sınıfları yapmak için çalışacağız. Bunları yaparken devlet bütçesinin yanı sıra hayırseverlerimizin destekleri olacağına inanıyoruz. Hayırsever desteğiyle yapılan Akşemseddin ve Cemil Sönmez İlköğretim Okullarında yapılan Anaokulları çok güzel olmuştur. Bunlara benzer bir çok projeye destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Eylül 2012’de okul öncesine geçişimizde inşallah sorunumuz olmayacak. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri ve öğretmenleri olarak,  İnegöl olarak okul öncesine hazırız” diye konuştu.

Okul seçimi sırasında kendisine gelen öğrencilerden, bayan öğrencileri Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi bölümüne, erkek öğrencileri de Mobilya bölümüne yönlendirdiğini ifade eden Baştürk, “Bunlar İnegöl’de iki hazır meslek gurubudur. İşini iyi bilen, kalifiyeli, tahsilli mobilya mezunu insan kaynağına ihtiyacımız var. Her nedense mobilya ve okul öncesi bölümlerine müracaat azdır. Çevrenizde okul öncesi alanında elinde belgesi olan öğretmen adayları varsa, bir kaç yerde onlara ihtiyacımız var” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz ise,  “Okul öncesi alanında bundan sonra birlikte çalışacağız. Daha önceden bu bölüme bakan Şube Müdürü Mustafa Karaarslan’a yaptığı güzel çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. ‘Yedi Çok Geç’ projesini bu dönemde de devam ettirmek istiyoruz. Ayrıca okul öncesi eğitimi konusunda birinci sınıflara gelen öğrenci ne kadarsa, okul öncesine gelen öğrenci sayısının da o kadar olmasını istiyoruz. Biz ne kadar okul öncesine gelen öğrenci sayısını arttırabilirsek, ülkemiz için o kadar faydalı olabiliriz. Kız öğrencilerimizin eğitimi bizim için son derece önemlidir, bunu da ayrıca önemsiyoruz” diye konuştu.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE AYRICA ÖNEM VERİYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, Zübeyde Hanım Anaokulu’ndaki Zümre Toplantıdan sonra, İnegöl Belediyesi Bursa Özel İdare Müdürlüğü Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’ndeki ‘Özel Eğitim Zümresi’ toplantısına katıldılar. Burada da özel eğitim alanındaki sorunlar ele alındı. Bunlara ilişkin çözümler konuşuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, özel eğitim öğrencilerine ayrıca önem verdiklerini, burada görev yapan öğretmenlerin öz verili bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz’da,  “Alanım gereği en çok ziyaret ettiğim yerlerden birisi burasıdır. Benim sizlerden isteğim, her zaman söylediğim gibi sınıflarımızı klasik eğitim sisteminden çıkarmaya çalışalım. Öğrenciler sınıflara girdikleri zaman kendilerini ev ortamındaki gibi rahat hissedebilsinler. Bu ortamı yaratabilirsek, okullara severek gelebileceklerdir“ diye konuştu.

VANLI ÖĞRENCİLER İÇİN VAN GECESİ DÜZENLENECEK

Daha sonra Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda yapılan İlköğretim Okulları Zümrelerine de katılan Baştürk  ve Yılmaz, müzik, resim ve Türkçe dersleri zümrelerinde öğretmenlerle bir araya geldi. Müdür Baştürk, “Okullarda yapılan programlarda müzik öğretmenlerinin önemi büyüktür. Bu sene meydana gelen Van depremi sonucu İlçemize gelen Vanlı öğrencilerimiz için, Vanlı iş adamları, öğretmenlerin ve öğrencilerin olduğu “Van Gecesi” düzenlemeyi düşünüyoruz. Vanlı öğrencilerin yaşadıkları kötü olaylardan kurtulmaları ve motivasyonlarını arttırmayı istiyoruz” dedi. Şube Müdürü Yılmaz ise,  konuya ilişkin taslağın hazır olduğunu, bunu biraz daha geliştirebileceklerini ifade etti. Yarışmaların, şarkı ve türkülerin, hayırsever destekli çekilişler, sinevizyon gösterilerin olmasını planladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim