Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, İnegöllü mobilyacıların Batum’da mobilya üretimi yapmaları için davette bulundu.

BAĞLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜ

Türkiye ve Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti arasındaki komşuluk ilişkilerinin son derece iyi olduğunu ifade eden Başkonsolos Makbule Koçak, Gürcistan ve Türkiye’nin stratejik ortaklığının yanında özel ilişkileri olan, bunlara ilave olarak akrabalık bağlarının da bulunduğunu belirterek, “Dolayısıyla ticari ve kültürel bağlarımız çok güçlü” dedi.

Son yıllarda özellik inşaat, tekstil, otelcilik, turizm ve hizmet sektöründe atılım içinde olan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum’un ticaret ve turizm yönünden cazip hale geldiğini söyleyen Koçak, “Gelişmekte olan inşaat ve otelciliğin mobilya ihtiyacının birçoğu mobilyanın başkenti olan İnegöl’den karşılandığını zaten biz biliyoruz. Bu mobilya bağlantısın daha ileri götürebilmek her zaman mümkün. Mobilya üretimi ile ilgili denemek lazım.  Örneğin ham maddenin bir kısmı buradan temin edilerek üretim yapılabilir veya bir kısmı Türkiye’de üretilebilir. Bunları incelemek ve değerlendirmekte fayda olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BATUM’A DAVET EDİYORUZ

“Acara bölgesi halkı ile İnegöl’ün akrabalık ilişkilerinden dolayı özel bağının olduğunu biliyoruz” diyen Koçak, Gürcistan’ın ticaret anlaşmaları nedeniyle İnegöllü mobilyacılar Batum’dan, Kafkaslara veya üçüncü ülkelere mobilya ticaretinin avantajlarından yararlanabileceğini belirtti. Koçak, “Yatırım yapmayı planlayan mobilyacı işadamlarımıza Başkonsolosluk olarak ve Ticaret Ateşemiz Feyza hanımla birlikte her zaman, her konuda yardımcı olabiliriz. Gürcistan yatırımcılara teşvik anlamında ciddi kolaylıklar sağlamaktadır ve bunun değerlendirilmesi lazım. Hem üretim hem lojistik anlamında Türkiye’den gelecek yatırımcı işadamlarının sağlanan avantajlardan yararlanması mümkün. Dolayısıyla İnegöllü mobilya üreticilerini mobilya üretimi için kültürel ve akrabalık bağlarımızın kuvvetli olduğu Batum’a davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim