Başkanlığa Ömer Akça

İnegöl’de 1989 yılında kurulan ve şuanda kayıtlı 203 üyesi bulunan Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yapılan olağan genel kurulunda göreve seçilen yönetim kurulunda yer alan, Derneğin Sekreter ve Basın Sözcülüğü görevini üstlenen İhsan Koçyiğit, dernek merkezinde yapılan kongreye 203 üyeden 160’ının katıldığını ve gayet samimi bir havada, güzel bir kongre gerçekleştirdiklerini söyledi.

Derneğin eski Başkanları Ednail Aşkın, Zihni Keleş, Kuddusi Demir, Mürsel Avaşar, Arif Kaçan ve Mutlu Kocağa’nın da hazır bulunduğu kongrede raporların okunup, yönetim ve denetim kurullarının ibrasının ardından tek liste ile seçime gidildiğini anlatan İhsan Koçyiğit, yapılan seçim sonucunda 2003 yılında da Dernek Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Ömer Akçakaya’nın yeniden Başkanlığa getirildiğini, yönetim kurulu üyeliklerine ise kendisi ile birlikte Zeki Gümüşhaneli, Kuddusi Demir, Kazım Kesen, Nadir Sancar, Ünal Vurgun, İsmail Aşkın, Fehmi Baran, Cevat Soydaş, Alemdar Şimşek, Adem Başyiğit, Mehmet Baykan ve Selim Pamuk’un, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Zihni Keleş, Tayip Demir ve Mutlu Kocaağa’nın  seçildiklerini bildirdi.

Kendilerine gösterdikleri güvenden dolayı tüm üyelere teşekkür eden Basın Sözcüsü İhsan Koçyiğit, “Dernekçilik anlayışında sistem içerisinde görülmüştür ki, resmi kurumlarla ve tüm sivil toplum kuruluşlarıyla ulum içerisinde çalışıldığında, hem üyelerimize hem de İnegöl’ümüze daha yararlı olunacaktır. Derneklerdeki, sivil toplum kuruluşlarındaki yöneticilikler, bir hizmet yarışıdır. Arkadaşlarımızdan devraldığımız bayrağı daha yükseklere dikmek için çok çalışacağız. Bu anlamda daha önce de Başkanlık görevinde bulunmuş Ömer Akçakaya ve yeni yönetim kurulu üyeleri olarak hemen kolları sıvayıp, ilk etapta Derneğimizi kendisine ait bir dernek merkezine kavuşturma çalışmalarını başlatacağız. İnegöl’deki tüm Bayburtluların desteğini bekliyoruz” dedi.

Kongrenin ardından Orhan-1 İnegöl Köftecisi VİP salonunda yaptıkları yönetim kurulu toplantısında görev bölümü de yaptıklarını ifade eden Koçyiğit, Başkanlığa Ömer Akçakaya’nın, Başkan yardımcılığına Kuddusi Demir’in, Muhasipliğe Zeki Gümüşhaneli’nin, Sekreterlik ve Basın Sözcülüğüne de kendisinin getirildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim