Kral Karadeniz Tele


Kral Karadeniz Televizyonun’da her Salı günü akşamları, Bayburtlu ses sanatçısı Devran’ın hazırlayıp sunduğu ‘Devran’dan Gönüllere’ isimli program, geçtiğimiz Cumartesi İnegöl’de gerçekleştirildi.
Bayburtlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, birlik, beraberlik ve bütünlüğün vesile olması amacıyla Golan Düğün salonunda gerçekleştirilen, Kral Karadeniz Televizyonun’da canlı yayınlanan ‘Devran’dan Gönüllere’ programı büyük ilgi gördü.
Bayburtlu sanatçı Devran’ın sunduğu programa, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Bayburtlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Akçakaya ve yönetim kurulu üyeleri ile ses sanatçısı Özlem Büyük konuk oldular.
Zaman zaman sohbetlerin olduğu programda, katılan misafirlere müzik ziyafeti verildi.
İnegöl’de ikamet eden çok sayıda Bayburtlularında hazır bulunduğu, 19.00’da start alan programda derneğin folklor ekibi, Bayburt yöresi halk oyunlarından  örnekler sundu.
Bayburtlu ses sanatçısı Devran’ın ağırlıklı olarak  seslendirdiği Bayburt yöresine ait Türkülerle katılanlar doyasıya eğlenirken, halaylar çektiler. Programın konuk sanatçısı Özlem Büyük ise, seslendirdiği birbirinden güzel Türkülerle geceye renk kattı.
Kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İnegöl’ün 80’li yıllardan bu yana Kafkaslardan, Balkanlardan, Türkiye’nin çeşitli illerinden göç alan önemli bir ilçe olduğunu, bu anlamda içerisinde bulundurduğu yöresel derneklerle zengin bir mozaiğe sahip bulunduğunu belirterek, programı tertip eden Dernek Başkanı Ömer Akçakaya ve ekibine, sanatçı  Devran ve ekibine teşekkür etti.
EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Bayburtlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Akçakaya ise, derneğin İnegöl’de 1989 yılında kurulduğunu, geçtiğimiz seneye kadar bir mülkiyetinin olmadığını ve bu yönde yaptıkları çalışmalar sonunda bir dernek binasına kavuştuklarını belirtti. 2011 yılı başından itibaren gençlere yönelik eğitimlere start vereceklerini de vurgulayan Akçakaya, “Gençlerimizin ufuklarını açacak eğitim çalışmalarına önümüzdeki sene başlayacağız. Gençlerimize, okul çağına gelmiş çocuklarımıza eğitim kursları açacağız. Elimizden geldiğince eğitmeye çalışacağız. Kısacası önümüzdeki sene eğitim seferberliği başlatacağız” dedi.
Bayburt yöresi başta olmak üzere Türkiye’deki 81 ilin yörelerine ait türkülerin da seslendirildi program yaklaşık 2 saat sürdü.

Editör: TE Bilişim