Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı hazırlıkları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

110 ADET KURBAN ATIK KUYUSU HAZIRLANDI

Makamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kurban Bayramı´na sayılı günler kala İnegöl Belediyesi olarak Kurban Bayramının huzur ortamında geçmesi için, Bayram öncesi yapılan denetim, kurban satış, kesim ve temizlik gibi konularda gerekli tedbirler alınmış olup, bayram süresince vatandaşlarımızın, bayramı en güzel şekilde geçirmeleri için çalışmalarımız devam etmektedir. Bayram öncesi yaptığımız çalışmalarımıza ilave olarak, Bayram boyunca da belediye hizmetlerinin aksamaması adına Zabıta, Fen İşleri, Temizlik işleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerimiz başta olmak üzere gerekli planlama ve görevlendirmeler yapılmıştır. Bu Müdürlüklerimiz nöbetçi ve icapçı listelerini oluşturmuşlardır. Bayram süresince oluşabilecek olumsuzluklarda, ekiplerimiz anında müdahale edecek şekilde hazırdır. Amacımız, halkımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirmelerine yardımcı olmak, bayramı en güzel şekilde geçirmelerine katkı sağlamaktır. Temizlik işleri ekibimiz bayramın birinci günü saat 10.00´da iş başı yapacak olup, bunun dışında bayram boyunca rutin çöp toplama ve temizlik hizmetlerimiz tam kapasite olarak devam edecektir. Bayram alışverişlerinden dolayı arefe gecesi de alışverişin sıkça yapıldığı yerler olan, pazaryerleri ve çarşı içerisinde sabaha kadar temizlik çalışmaları yapılıp, bu alanlar bayrama hazır hale getirilecektir. Bayram hazırlıkları çerçevesinde şehrimizin çeşitli mahallelerinde tespit edilen muhtelif yerlerde toplam 110 adet kurban atık kuyusu hazırlanmıştır. Vatandaşlarımız kurban atık alanlarının yerlerini belediyemiz web sitesinden, sosyal medya hesaplarından, mahalle muhtarlıklarına asılacak listelerden ve Alo 153 telefonundan öğrenebilir.” dedi.

 7 KESİM NOKTASI HAZIRLANIYOR

Alanyurt Kapalı Pazaryeri başta olmak üzere Perşembe, Mesudiye, Pazartesi, Cumartesi Pazaryerleri ile Mahmudiye Mezarlığı karşısındaki boş alanda ve Alanyurt Afet Bloklarında olmak üzere toplam 7 noktada kurban kesim ve parçalama yeri hazırlandığını bildiren Aktaş, “Kurban kesim yerlerinde kurban askı demirleri kurulacak ve vatandaşlarımıza kanca dağıtımı yapılacaktır. Ayrıca kurban kesim alanlarında belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza kurban etlerini koymaları için poşet dağıtımı da yapılacaktır. Atık toplamak için 5 metreküplük büyük konteynerler kesim alanlarında hazır bulundurulacaktır. Kurban kesim yerlerinin yıkama ve temizlik çalışmaları arife gününden bayram sabahına kadar devam edecek olup ayrıca çöp ve geri dönüşüm atıkları toplama hizmeti bayram süresince devam edecektir. Kurban bayramına hazırlık olarak tüm okul ve camilerin bahçelerinin süpürülme ve yıkama işlemi gerçekleştirilmiş olup, şehrimizdeki sebil çeşmelerin temizliği yapılmıştır. Kurban atıklarının toplanması ve çukurların kapatma işlemi, bayramın birinci günü akşamı şehir merkezinden başlayarak doluluk oranına göre devam edecek olup, bayramın üçüncü günü çukurların kapatılması ve kireçleme işlemi ile sona erecektir” diye konuştu.

KAÇAN KURBANLAR İÇİN TİM KURULDU

Vatandaşları, kurban kesimi konusunda boş bulunan arsalarda veya herhangi bir açık alanda gelişigüzel kurban kesmemeleri konusunda uyaran Başkan Aktaş, “Belediyemizce belirlenen kesim yerlerinde yıkama ve dezenfekte çalışmaları gerçekleşeceğinden, önemle kurbanlarını bu alanlarda kesmelerini rica ediyorum. Ayrıca, bayram boyunca kaçan kurbanlıklarla alakalı da Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kurban timi oluşturulmuştur. Veteriner hekimimizin de başında olacağı araçlı ekibimiz, Alo 153 telefonuna gelen şikâyetler doğrultusunda hem kaçan hayvanlar, hem de kesim noktalarıyla alakalı problemleri çözmek için hazır bulundurulacaktır. Fen İşleri Müdürlüğümüzde yaşanabilecek olumsuzluklar için şoför, işçi, tamirci, vidanjör ve vaktör araçlarıyla iş makinelerinin görev alacağı acil müdahale ve kriz ekibi şeklinde bayram süresince görev yapacaktır” şeklinde konuştu.

SU KESİNTİSİ OLMAYACAK

Bayram boyunca herhangi bir su kesintisi ile karşılaşmamak için bayram öncesi su şebekeleriyle alakalı tüm bakım ve onarım çalışmalarının BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını duyuran Başkan Aktaş, “Bayram boyunca herhangi bir su kesintisi beklenmemektedir. Ancak, yaşanabilecek arıza ve vatandaş sorunlarıyla alakalı depo bekçileri, arıza ve ekip şefliği çalışanlarından oluşan nöbetçi ve icapçı ekipler bayram boyunca hazır olarak bulundurulacaktır. Vatandaşlarımız, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini Alo BUSKİ 185 veya 270 24 00 numaralı telefonlara bildirebilirler.”

BÖLGENİN EN BÜYÜK PAZARLARINDAN

Bayram öncesi rutin kontrollerine devam eden zabıtanın, özellikle hayvan pazarı ile şehir içindeki muhtelif yerlerde, çarşı merkezi ve tüm pazaryerlerinde denetimlerini sıklaştırarak bayrama kadar kontrollerini sürdüreceklerini bildiren Aktaş, “Nöbetçi zabıtamız, bayram süresince de 24 saat hizmet verecek olup, Alo 153 telefonundan vatandaşlarımız sıkıntı ve şikâyetlerini zabıtamıza iletebileceklerdir. Zabıta ekiplerimiz, bayram süresince kurban kesim noktalarını sürekli olarak denetleyecektir. Kurban atıkları ve çevre kirliliği konusunda vatandaşlarımızın cezai müeyyideye uğramamaları için dikkatli olmalarını rica ediyoruz. İlçemizde kurulu olan hayvan pazarımız 30 dönüm büyüklüğü ile bölgenin en iyi hayvan pazarlarındandır. Ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız, kurbanlıklarını satmak için hayvan pazarımızı tercih etmektedirler. Hayvan pazarımız, açık ve kapalı alanları ile de hem kurban satışı için ilçemize gelen hayvan satıcılarına hem de alışveriş için hayvan pazarına giden ilçe halkımıza en güzel şekilde hizmet vermektedir. Hayvan pazarımız, hayvanların satış durumuna göre bayram süresince açık kalacaktır.  Hayvan Pazarımızda 280 adet büyükbaş kurbanlık hayvan ahırı, 68 adet de küçükbaş kurbanlıklar için ahır mevcuttur. Bu alanlarda 2 bin adet büyükbaş, 2 bin 5 yüz adet küçükbaş hayvan mevcuttur. Veteriner hekimliğimiz hayvan pazarında gebelik kontrolleri yaparak halkımızın bu noktada mağdur olmaması için çalışma yürütmektedir. Hayvan pazarımızda yapılan denetimlerde bugüne kadar bin 100 adet dişi büyükbaş hayvandan 66 hayvanın gebe olduğu tespit edilmiştir. Gebelik tespit edilen hayvanların küpe numaraları hayvan pazarı girişine asılarak ilçe halkımızın bilgisine sunulmuştur. Kurbanlık alacak vatandaşlarımızı gebe kurbanlık konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum. Hatta şüphelendikleri kurbanlık hayvan var ise Hayvan Pazarında görev yapan Zabıta Ekiplerimizi ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimize rahatlıkla müracaat edebilirler. Bayramın birinci günü belediye veteriner hekimimiz mezbahada görevli kalacaktır. Vatandaşlarımız kurbanları ve etleri ile ilgili sorunlarında yine Alo 153 No´lu telefondan yardım alabilirler. Kurban bayramı öncesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kapsamında; İnegöl Belediyesi, Müftülük ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak kurban kesim kursu düzenlemiş olup, 36 kursiyerimize kurban kesebilme sertifikaları verilmiştir” ifadelerini kullandı.

HUZUREVİ SAKİNLERİNİ UNUTMAYIN

Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Alinur Aktaş, “Bayramda en çok ziyaret edilen yer olan Huzurevi´nde bayram öncesi gerekli çalışmalar yapılmış olup, Huzurevimiz ziyaretçi kabulüne hazırdır.  Huzurevi personelimizin tamamı bayram süresince hizmet verecektir. Ayrıca, Huzurevimizde kurban bağışları da kabul edilmektedir” dedi.

BAYRAM PAZARI

Vatandaşların bayram alışverişleri için uğrak yeri olan pazaryerlerinde bu sene düzenleme yapma gereği duyduklarını söyleyen Aktaş, “Yapılan düzenlemeye göre bayram öncesi semt pazarlarımız aynı gün ve yerinde kurulacak olup, sadece Perşembe günü kurulan Mer-Pa pazaryeri 23 Eylül Çarşamba günü aynı yerinde kurulacaktır. Cum-Pa diye tabir ettiğimiz ve Kültürpark civarında kurulan tuhafiye pazarımız da Çarşamba günü Mer-Pa Pazarı ile birlikte aynı yerde kurulacaktır. Bayram alışverişlerindeki yoğunluk sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişlerini güzelce yapması için, Elektrik Sokak-Halk Sokak arası ve Tabakhane Sokak ile Yapı Kredi bankasının olduğu yerden itibaren 22 Eylül Salı gününden başlayarak araç trafiğine kapatılacaktır. Böylelikle en yoğun olarak kullanılan çarşı içerisi yayalaştırılmış olacaktır. İnegöl Belediyesi olarak yaklaşan Kurban Bayramına ilişkin her türlü tedbirimizi aldığımızı, vatandaşlarımızın bu noktada rahat olmalarını bir kez daha yinelemek istiyorum. Ancak yaşanabilecek hırsızlık ve kap-kaç olayları için ilçe halkımızı özellikle tedbirli olmaya davet ediyorum. Çarşı-Pazarın kalabalık olmasından faydalanan hırsızlar bir anlık ihmalinizden faydalanabilirler. Bu da bayram öncesi huzurumuzun bozulmasına, keyfimizin kaçmasına sebep olabilir. Ayrıca Belediyemizin tahsilat servisi 21 Eylül Pazartesi ve 22 Eylül Salı tam gün, 23 Eylül Çarşamba günü ise yarım gün olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Bunu da bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Şimdiden ilçe halkımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Ayrıca ilçe protokol olarak her bayram gerçekleştirilen protokol bayramlaşma töreninin de bayramın birinci günü saat 14.30´da Alyans Gölbaşı Düğün Salonunda gerçekleştirileceğini hatırlatıyor, vatandaşlarımızı bayramlaşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim