Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 4'ncü toplantısında ulaşımın ücretsiz yapılması konusu görüşülürken tansiyon yükseldi. Tartışmaların ardından Kurban Bayramı'nda ulaşımın ücretsiz olması oy birliğiyle kabul edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da BursaKart gösterimi şartıyla ulaşımın ücretsiz olması oy birliğiyle kabul edildi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 11-14 Ağustos tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı süresince ulaşımın ücretsiz olmasını önerdi. Bu sırada CHP grubu önerinin içine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da dahil edilmesini istedi. Aktaş, Zafer Bayramı'nın bu öneri dışında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu sırada CHP'li Meclis üyesi Şahin Sevinç ile Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz arasında tansiyon yükseldi. Şahin Sevinç meclisi terk ederken, bir diğer CHP'li meclis Ercan Korkmaz da tartışmalara katıldı ve Başkan Aktaş'ın uyarısıyla o üye de dışarı alındı.


Tartışmaların ardından yapılan oylama sonucunda Kurban Bayramı'nda ulaşımın ücretsiz olması oybirliğiyle kabul edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da BursaKart gösterimi şartıyla ulaşımın ücretsiz olması oy birliğiyle kabul edildi.


Öte yandan şehir hastanesi de mecliste gündeme geldi. CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, resmen hizmete açılan Bursa Şehir Hastanesi'nin lokasyon anlamında ulaşım açısından problemli olduğunu vurgularken, "Memleket Hastanesi'nde tüm doktorlar üzgün. Bu gidişat sağlıklı ve doğru değil. Ulaşımla ilgili sorun çözülmelidir. Büyükşehir bütçesiyle ve yatırımıyla bu işler olmaz. Bu sorunu Ankara çözmeli" diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Şehir Hastanesi'ne ulaşım konusunda bölgeye 3 ayrı otobüs hattı koyduklarını söylerken, "5.5 kilometrelik metro hattı çalışması da sürüyor. Yatırım Sağlık Bakanlığı'nın uygulaması sonuçta. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim