Vatandaşlar doktor bulamamaktan yakınırken, bunun geçici bir durum teşkil ettiğini ifade eden hastane yönetimi ise, her branşta olmasa da bazı branşlarda zaman zaman tolere edilebilir sıkıntılar yaşanabileceğini belirttiler. Yaz döneminde izinlerin kullanmaya başlaması nedeniyle polikliniklerde bazı branşlarda tek doktorla hizmet verilmeye çalışılması, sıkıntılara neden oluyor.

KBB POLİKLİNİĞİNDEKİ SORUN GEÇİCİ

Dün Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniğinde tek doktorla hizmet verildiği sırada, aynı doktorun heyette de görevli olması nedeniyle KBB polikliniği öğlenden sonra hizmet veremedi. Öğlenden sonra KBB Polikliniğinden randevu olan vatandaşlar, polikliniğin hizmet verememesine tepki gösterdi. Bu durumun yaz aylarında hekimlerin tatile çıkması nedeniyle bazı branşlarda tolere edilebilir sıkıntılara neden olabileceğini belirten hastane yönetimi, KBB Polikliniğinde dün meydana gelen durumun tek doktorun görevli olması ve aynı doktorun heyette de görevli olmasından kaynaklandığını, yakın zamanda sorunun ortadan kalkacağını ifade ettiler.

ACİL İHTİYAÇ DUYULAN BRANŞLAR, NÖROLOJİ, ORTOPEDİ VE RADYOLOJİ

İnegöl Devlet Hastanesinde acil olarak ihtiyaç duyulan branşlar ise, Nöroloji, Ortopedi ve Radyoloji branşları. Nöroloji ve Ortopedi branşlarında birer doktora ihtiyaç duyulurken, Radyoloji kısmına ise bir uzmanın atandığı, yakın zamanda da göreve başlayacağı öğrenildi.

HASTANEDE GÖREVLİ DOKTORLAR

İnegöl Devlet Hastanesinde görevli doktorları branşlara göre sayıları ise şu şekilde; Anestezi Uzmanı 7, Beyin Sinir Cerrahı 2, Biyokimya Uzmanı 1, Çocuk Cerrahı 1, Çocuk Hastalıkları Uzmanı 6, Deri Zührevi Hastalıkları Uzmanı 2, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı 2, Fizik Tedavi Uzmanı 2, Genel Cerrahi Uzmanı 7, Göğüs Cerrahı Uzmanı 1, Göz Hastalıkları Uzmanı 4, Göğüs Hastalıkları Uzmanı 3, İç Hastalıkları Uzmanı 7, Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı 6, Kardiyoloji Uzmanı 2, KBB Uzmanı 4, Nöroloji Uzmanı 2, Ortopedi Uzmanı 3, Patoloji Uzmanı 3, Plastik Cerrahi Uzmanı 1, Radyoloji Uzmanı 3, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı 4, Üroloji Uzmanı 3, Mikrobiyoloji Uzmanı 1 ve Pratisyen hekim 19 olmak üzere 96 doktor görevli. Bunların arasında kadrosu İnegöl Devlet Hastanesinde olup başka hastanelerde 12 doktor geçici görev yaparken, yıllık izne çıkan doktor sayısı ise 5. İlçe dışında başka hastane de kadrosu olup İnegöl Devlet Hastanesinde görev yapan 2 doktor ile birlikte şuan 83 doktor aktif olarak görev yapıyor.

Editör: TE Bilişim