Önceki gün akşam sa


Önceki gün akşam saatlerinde başlayan, dün de gün içerisinde belirli aralıklarla devam eden, Bursa genelinde olduğu gibi İnegöl’ü de etkisi altına alan, önümüzdeki Pazar gününe kadar devam edeceği bildirilen sağanak yağış, İnegöl Belediyesini teyakkuza geçirdi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 14.00’de AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ve Belediyenin Birim Amirleri ile birlikte, hafta sonuna kadar devam edecek yağışla alakalı ne gibi önlemler alınabilir noktasında bir istişare toplantısı yaptı. Toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Başkan Aktaş, Belediye bünyesindeki 25 ayrı birimle hafta sonuna kadar teyakkuz halinde olacaklarını bildirdi.
Hafta sonuna kadar devam edeceği tahmin edilen yağışla alakalı bir takım tedbirler aldıklarını kaydeden Aktaş, “Aşırı yağışlardan dolayı Bursa ve Merkez 7 ilçesinde okullar iki gün, İnegöl’de ise bir gün tatil oldu. Meteoroloji müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre metrekareye düşen yağış miktarı 114 kilogram, normal yağışın 3 katıdır. Bizim ana kolektör hatlarımızın tamamı ful olarak akıyor. 3 tane tahliye hattımızın da dolu olarak aktığını görüyoruz. Buda yağışın miktarının ne kadar büyük olduğunu çok net bir şekilde göstermektedir. Allah’a şükür ilçemizde büyük sorun yaşanmadı. Özellikle Bursa’da ölümlü vakanın olduğunu duyduk. İnşallah ilçemizde bu tür sıkıntılar olmasın” diye konuştu.
Hizmet Masası, Zabıta ve İtfaiye olmak üzere Belediyeye toplam 221 adet şikayet geldiğini bildiren Aktaş, “97 Hizmet masası, 112 zabıta, 12 İtfaiye Müdürlüğüne yağış sonucunda yaşanan sorunlar hakkında şikayetler geldi. Genelde şikayetler Süleymaniye, Sinanbey ve Orhaniye mahalleri ile  Yeni Sanayide 7. ve 10. sokaklardaki vatandaşlardan geldi. Yaptığımız temizlik çalışmalarında, kanalizasyon hatlarından çok alakasız şeyler çıktığını gözlemledik. Bununla alakalı ilçe halkımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Lokal şikayetlerin ana nedenlerinden bir tanesi de bina kotlarının çok düşük olmasıdır. Özellikle Süleymaniye ve Orhaniye mahallesindeki eski binaların çok ciddi sıkıntılar oluşturduğunu görüyoruz. Ekiplerimiz yağış nedeni ile sabaha kadar çalıştılar” şeklinde konuştu.
25 ayrı ekip oluşturduklarını, hafta sonuna kadar bu ekiplerin teyakkuzda olacaklarını vurgulayan Aktaş, “Yaşanacak sorunlar karşısında, Belediye Yardım Telefonlarının tekrar tekrar aranmamasını rica ediyorum. Böylelikle telefon hatlarımızın meşgul olmamasını sağlamış olurlar. Şikayetler için 153 nolu telefon ve hat olarak ise 715 10 10 numaralı telefonlara müracaat edebilirler. İnegöl düz bir zemin. Kanalizasyonla alakalı ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çok küçük sıkıntılarla alakalı belediyemiz aranıyor. Bu gibi durumlarda çok ciddi sorunu olanlara yönelik müdahale önceliği tanımak zorunda kalıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim