Saat 19.30’da Belediye Kültür Sarayı salonunda düzenlenen konsere, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban, Gülhan Şahin ile vatandaşlar katıldı. Şef Diler Yalaza’nın yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu’nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği konseri, Vehbi Koç İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Senasu Kazan ile Atakan Keskin başarıyla sundular.

Koronun seslendirdiği Buselik makamındaki ‘Bahçeye fidan diktim yaprakları gencecik’ adlı eserle başlayan konserde, koro Güftesi ve Bestesi Mehmet Güner’e ait İnegöl için bestelenen ‘Yemyeşildir her bir yanın meyve dolu yaylaların, buz gibidir pınarların ne güzelsin sen İnegöl’ adlı çocuk şarkısını okudu. Koronun seslendirdiği Nihavent makamındaki ‘Ben çocuğum hayat dolu, yarın dolu umut dolu’ ve ‘Havasına suyuna taşına toprağına bin can feda bir tek dostuna’ eserlerinin ardından, solistler İrem Irmak Altun, Sinem Altun, Rabia Ulak Nihavent makamındaki ‘Yemeni bağlamış telli başına, zülüfleri düşmüş hilal kaşına’ türküsünü okudular.

Erdinç Çelikkol’un Nihavent eseri ‘Gel gönlümü yerden yere, vurma güzel ne olursun’ şarkısını Nursena Demirtaş ve Gülsüm Selin Aktay birlikte  seslendirdi. Solistlerden Elif Şentürk’ün okuduğu şiirin ardından Kerem Oral, Nisanur Acar, Fatih Başak, Erva Kara, Onur Arslan ve Berra Tuana Balakuş, ‘Horozumu satamadım kumbarama atamadım’ Eskişehir türküsünü birlikte söylediler. Sibel Pelin Gedik ve Ceren Kurt’un seslendirdiği Bursa yöresine ait ‘Meşeli dağlar meşeli’ adlı türkünün ardından program Hüseyni makamındaki ‘Mor sümbüllü dağların var’ adlı çocuk şarkısıyla son buldu.

Konserin sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Bilindiği üzere İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu olarak, şehrimizin sanatsal yaşamına ciddi katkılarda bulunuyoruz. Türk Müziği Koromuz, bünyesinde barındırdığı Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla bir çok başarılı konsere imza atmıştır. Bu akşam da yine yarınlarımızın büyükleri olacak çocuklarımız tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel hazırlanan konseri izledik. Eylül 2013  ayında kayıtları alınan ve Şubat 2014 ayı itibariyle çalışmalara başlayan Çocuk Koromuz, haftada 1 gün toplamda 2 aylık bir çalışma sonucunda 15 eserlik bir repertuarla bizlere bu akşam birbirinden güzel eserler seslendirdiler. Çocuk koromuzda şu an 50 öğrencimiz kurs görmektedir. Biz bu sayının daha da fazlalaşmasını istiyor, bu kapsamda ilçe halkımızdan çocuklarını koroya yönlendirmelerini rica ediyoruz.  Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim