Tehlike arz eden ve atıl vaziyette bulunan birçok binanın yıkımını gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, bu kez İnegöl’ün yeni mahallerinden Dipsizgöl mahallesindeki metruk vaziyette olan yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte İnegöl’e mahalle olarak bağlanan 4 belde ve 91 köye hizmet götürme sorumluluğu yüklenen İnegöl Belediyesi, Dipsizgöl mahalle muhtarlığının talebi üzerine, mahalledeki metruk binayı yıkıp, yerine oyun grubu kurarak çocuk parkı yapılması yönünde harekete geçti.

Yapının yıkımı herhangi bir zarara yol açmaması için İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit,  İnegöl Belediyesi olarak 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren hayata geçen Büyükşehir Yasası ile birlikte eski köylere de hizmet vermeye başladıklarını hatırlattı.

Mahalle muhtarlığınca, metruk binanın yıkılıp yerine Çocuk Parkı yapılması, oyun grubu kurulmasının talep edildiğini ifade eden Eşref Yiğit,  “Bugünde bu işlemi yapıyoruz. Binamızı yıktık, en kısa sürede de buraya bir oyun grubu kazandırarak, mahalle sakinlerimizin çocuklarına güvenli bir oyun alanı oluşturmuş olacağız” dedi.

Mahallelerinde bulunan metruk durumdaki eski binanın, İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmasını takdirle karşılayıp belediyeye teşekkür eden Dipsizgöl mahallesi (köyü)  Muhtarı Selami Şen ise, “İçinde elektriği, suyu olmayan bir binamızdı. Tamamen işlevini yitirmişti. Belediyemize yaptığımız müracaat ile binanın yıkılarak, buraya çocuklarımız için oyun grubu konulmasını talep ettik. Belediyemizce bu talebimiz kabul gördü. Bu bağlamda İnegöl Belediyesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim