İnegöl’de önce

İnegöl’de önceki gün ve dünde, her şiddetli sağanak yağışta meydana gelen manzaralara şahit olundu. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, 24 saat boyunca etkisini sürdürdü. Yoğun yağışın aralıklarla devam etmesi felaketleri önledi.
Gün boyu devam eden şiddetli yağış bir çok ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. Sağanak yağışın devam ettiği süre içerisinde, bazı bölgelerde yine sık sık elektrik kesintileri meydana gelirken, yağıştan bazı bölgelerdeki sebze ve meyve bahçelerinin zarar gördüğü öğrenildi. İnegöl şehir merkezinde bazı cadde ve sokaklar adeta göle dönüştü. Otomobiller suların içerisinde güçlükle yol alırken, bazı otomobillerin suların ortasında arıza yapıp kaldığı gözlendi.
BELEDİYE  EKİPLERİ ŞİKAYETLERE ZOR YETİŞTİ
Sağanak yağışın zaman zaman yoğun şekilde devam etmesi şikayetleri artırdı. Ev ve işyerlerine su dolan vatandaşlar, Belediye yetkililerini arayınca, Belediyenin telefonları kilitlendi. Su ve Kanalizasyon ekipleri ise su baskınları olan ev ve işyerlerinden gelen şikayetler üzerine alarma geçerek, yardıma koştular. Ancak aynı anda bir çok yerden gelen talepleri karşılamakta zorlandılar. Evleri, işyerleri sular altında kalan vatandaşlar, “Her sağanak yağışta aynı manzaralarla karşı karşıya kalıyoruz. Köklü tedbirler alınmasını istiyoruz. Her yağışta zarara uğruyoruz. Tüm yetkililere, artık altyapıyı iyileştirmenin zorunlu hale geldiğini bildiriyoruz. Yağmur yağdıktan sonra İnegöl’ü şöyle bir dolaşırlarsa zaten çekilen perişanlığı kendi gözleriyle göreceklerdir” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.
BURSA’DA OKULLAR İKİ GÜN TATİL
Yağışlar sebebiyle Bursa merkez 7 ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, bunun yanı sıra hamile ve engelli kamu personelinin de bugün idari izinli sayılacağını bildirdi.
İNEGÖL’DE 1 GÜN TATİL
Dün saat 15.30’da makamında basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Bursa Valiliği tarafından dün (Perşembe günü) hava muhalefeti nedeni ile Bursa merkez ve tüm ilçelerdeki bütün okulların tatil edildiği bildirilerek, 15 Ekim 2010 Cuma günü için  (bugün) ise yine Bursa Valiliğinden yapılan ikinci bir açılmamada sadece Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gemlik, Mudanya, Gürsu ve Kestel ilçelerinde okullar bir gün daha tatil edildiği, bunların dışında diğer 10 ilçede İnegöl’de dahil olmak üzere eğitim öğretime devam edileceği belirtilerek, velilerden gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi.
KENT MÜZESİNİN TAVANI AKIYOR
Önceki akşam başlayan Bursa geneli ile birlikte İnegöl’ü etkisi altına alan sağanak yağmur, Kent Müzesi’nin tavanının akmasına neden oldu. Önceki akşam saat 19.00’da Kent Müzesinde gerçekleştirilen Kent Konseyi toplantısında, çok amaçlı salonun tavanının akıtan kısımlarının altına   kova ve tarihi bir kazanın koyulması dikkat çekti.
Bursa genelinde ise son 24 saatte metrekareye 115 kilogram yağış düştüğü, son 50 yılın kayıtlarında olmayan sağanak yağışların dereleri taşırdığı, köprülerin çökmesine neden olduğu,  evini su basan yatalak bir hastanın ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim