10 milyon TL bedelle ihale edilen yeni hizmet binası ve kent meydanı projesinde çalışmalar uzun zaman sonra yeniden başladı. İhaleyi alan firma kaba inşaatı tamamlayacak. 6 ayda bitirilmesi beklenen çalışmanın ardından belediye 2.etap için yeni bir ihale yapacak. İnegöl’ün en büyük inşaat projesinin 2 yıl içerisinde bitirilip hizmete açılması öngörülüyor.
Alinur Aktaş’ın Belediye Başkanlığı döneminde yapımına başlanan, İnegöl’ün en büyük inşaat projesi olan İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası ve kent meydanı projesi, ihaleyi alan firmanın ekonomik kriz yaşaması sonucunda 2018 yılı Eylül ayında durdu.
Eski hastanenin bulunduğu alanda yaptırılan projenin kaba inşaatının yapımı için İnegöl Belediyesi yeniden ihaleye çıktı. Kaba inşaat ihalesini Ankara menşeli Akçadağ firması 9 milyon 849 bin TL bedelle kazandı. İhaleyi alan firma, sözleşme imzalanmasının ardından şantiyesini kurarak çalışmalara başladı.


6 AYDA TAMAMLANACAK
İhaleyi alan firma kaba inşaatı sözleşme gereği 6 ayda tamamlayacak. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından belediye 2.etap için yeni bir ihale yapacak. Yeni hizmet binası ve kent meydanı projesinin 2 yıl içerisinde bitirilip hizmete açılması bekleniyor.
Bodrumdaki otoparkı 9 bin 100 metrekare, zemin kat alanı 6 bin 600 metrekare, üst katların toplamı 5 bin 400 metrekare olan ve toplamda 21 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip proje de 15 bin 600 metrekare Belediye meydanı, 9 bin 600 metrekare inşaat ve peyzaj alanı, işlenecek kapalı alanlarla beraber yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip olacak proje içerisinde nikah sarayı, çok amaçlı salonlar, kafe ile restoran, sergi salonları ve meclis salonu olacak. Projeye Hükümet Konağı, Kaymakamlık konutu ve Sedir Kafe’nin bulunduğu alanın da dahil edilmesi bekleniyor.


YENİ İHALE TAMAM
Belediye Başkanı Alper Taban, yarım kalan kaba inşaat için ihale yaptıklarını belirterek, “İhaleye daha önce ihaleye katılan firmaları da davet ettik. Yapılan ihale sonucunda kaba inşaatın yapımı için en uygun teklifi veren Ankara menşeli Akçadağ firması 9 milyon 849 bin TL bedelle ihaleyi kazandı. İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalandı. Sözleşmenin ardından ilgili firma şantiyesini kurarak çalışmalara başladı.” dedi.
Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından 2.etap için yeni bir ihale yapacaklarını da aktaran Başkan Taban, İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası ve kent meydanı projesinin 2 yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim