İç Denetçi Burak Abdurrahman Hopyar, İnegöl Belediyesi çalışanlarına ‘Etik Davranış İlkeleri’ başlıklı bir seminer verdi.

İnegöl Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitimler kapsamında personele yönelik ‘Etik Davranış İlkeleri’ eğitimi düzenlendi. 25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası kapsamında düzenlenen eğitimde, İç Denetçi Burak Abdurrahman Hopyar personeli etik davranışlar konusunda bilgilendirdi.

İnegöl Belediyesi Ek Hizmet Binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirilen eğitime, her birimden iki temsilci personel katıldı. Hopyar, eğitim kapsamında belediye çalışanlarına kamu kurumlarında etik değerler, iş etiği, etik olan ve olmayan davranışlar hakkında önemli bilgiler verdi.

“ETİK VE AHLAK EVRENSEL DEĞERLERDİR”

Etik kavramının aslında ahlak felsefesi olduğuna dikkat çeken Hopyar, etiği iyi ile kötüyü, haklıyla haksızı, doğru ile yanlışı birbirinden ayırarak buna uygun davranış sergilemek olarak tanımladı. Etiğin ahlak gibi belirli inançlar olmadığını aksine evrensel değerler olduğunu da kaydeden Hopyar, “İşimizin gereğini yapacağız. Mesleğimizin gereğini doğru, dürüst bir şekilde yapacağız” dedi. 1 saat süren eğitim sırasında personellerin soruları da yanıtlandı.

Editör: TE Bilişim