İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM ELİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve Umuteli Sosyal Yardım Merkezi görevlileri ile birlikte tamamlanan bakım ve onarım çalışmalarını incelemek üzere yaşlı kadını evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak İnegöl´ün bütün mahalleleriyle alakalı yetkilendirildiğimiz için takdir edersiniz ki yoluyla, kanalizasyonuyla, suyuyla, kırsal hizmetleriyle beraber hizmetler üretmeye çalışırken bir yandan da ihtiyaç sahibi ailelerle alakalı yardımlar ve destekler götürmeye çalışıyoruz. Bize iletilen hanelerle alakalı veya bizim bölgedeki koordinatör arkadaşlarımızın tespitleri neticesinde bu bazen evin bakımı ve onarımı oluyor, bazen evde bakım hizmetleri olabiliyor bu konularla da ilgilenmeye, bu konuları da halletmeye çalışıyoruz” dedi.

Ev sahibi yaşlı kadının aynı zamanda bazı rahatsızlıkları da olduğunu ve tedavisi için de yardımcı olacaklarını dile getiren Aktaş, “Bizim şuanda ziyaret ettiğimiz ailemiz Kurşunlu´da yaşıyor. Abla ve kardeşleri var ancak kendisi yalnız yaşıyor. Babası da 1 yıl önce vefat etti. Ablamı aynı zamanda engelli durumda. Rahatsızlıkları da var. Onunla ilgili de bakımları yaptıracağız” diye konuştu.

GIDA VE GİYİM İHTİYAÇLARI DA GİDERİLECEK

Evin tadilat yapılmadan önceki halinin harabe durumda olduğunu ifade eden Aktaş, “Ben fotoğraflardan da gördüm, ev çok kötü ve virane bir durumdayken arkadaşlarımız burada banyosundan, mutfağından, tuvaletine varana kadar evdeki tüm eşyaları da değiştirerek pırıp pırıl bir ev ortaya çıkardı. İnşallah bundan sonraki süreçte de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından da takip edilecek. Giyim ve gıda gibi diğer tüm ihtiyaçları da giderilecek. Bununla alakalı da yine düzenli olarak evde bakım ve ev temizliği ile ilgili kendisine gelinerek burada yardımcı olunmaya çalışılacak” dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ İNSANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDECEK

Aktaş, ihtiyaç sahiplerine yönelik bu hizmeti kırsal mahalleler de dahil olmak üzere İnegöl´ün tamamında yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. 2016 yılının ilk 7 ayında da 47 defa evde bakım hizmeti sunulduğunu aktaran Aktaş, “Bununla alakalı da evin içerisindeki eşyaların değişimi, evle alakalı temizlik ve bakımının yapılması, bütün bunların içerisinde dahil olmak üzere yerine getirilmiş. Güçlü bir Belediyemiz var hamdolsun. Birçok yere yetişmeye çalışıyoruz. Bugün de ablamızı bizzat evinde ziyaret etmek istedik. Tabi onun mutluluğu bizim mutluluğumuz. İnsanların yüzünün gülmesi, bizim de yüzümüzün gülmesidir. İnegöl Belediyesi inşallah insanları güldürmeye ve hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu manada özellikle ihtiyaç sahibi olup da bu işleri halledemeyecek pozisyonda olanlarla alakalı çevrenizde bildiğiniz, gördüğünüz insanlar varsa onlar da bize bildirilirse İnegöl Belediyesi olarak bunların hepsini halledebileceğimizi ifade ediyorum. Ben ablamıza da tekrar yenilenmiş evinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim