İnegöl’ün 20


İnegöl’ün 20 mahallesinden biri olan Huzur mahallesinde faaliyet gösteren Huzur İlköğretim Okulu’nun bahçesinde, okul yönetiminin talebi doğrultusunda, İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan Anasınıfı ve çok amaçlı salondan oluşan ek bina, dün  düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Huzur İlköğretim Okulu bahçesine gelen AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Durmuş Gençer ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş öğrenciler tarafından alkışla karşılanırken, iki öğrencinin ellerindeki ‘Okulumuza Hoş Geldiniz’ ve ‘Belediye Başkanımıza Teşekkür Ederiz’ yazılı pankartlar dikkat çekti.

Taban alanı 96 metrekare, toplam kapalı alanı 92 metrekare olan, alt katında 2 Anasınıfı, 1 idari oda, 1 kütüphane, 2 WC ve lavabo bulunan 107 bin 400 TL’ye mal olan Ek Binanın, dün saat 15.00’de okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı  yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Meclis üyeleri, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile huzur mahallesi sakinleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çakırçiftliği Köyümüzü, 1 Ocak 2006 tarihi itibariyle İnegöl’e mahalle olarak bağladık. Muhtarlık binası yaptık. Huzur Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi için yer tahsisinde bulunduk. Merkezin bahçe ve çevre düzenlemesinin gerçekleştirdik. Huzur Mahallesindeki vatandaşlarımızın yıllardır çözülemeyen tapu sorununu çözdük. Kanalizasyon ve altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Çamurlu yollarla boğuşan mahalle halkımızı, asfaltlanmış yollara kavuşturduk. Fevziye-Ulupınar hattından kaynak suyu getirdik. Su hatlarını yenileyerek mahallemizi kaynak suyuna kavuşturduk. Otobüs sistemine düzenleme getirdik ve araç sayısını artırdık. Yıllardır can pazarı gibi duran, Bursa-Ankara karayolu geçişindeki, alt geçidin yapılmasında girişimlerde bulunduk. Kısa bir süre önce Bilgi ve Kültür Evi’ni açtık. Açtığımız Bilgi ve Kültür Evlerinde öğrenciler internetten ücretsiz yaraladığı gibi, ders yapma ve kitap okuma imkanı da buluyorlar. Bunların yanında, geleceğimiz çocuklar için yukarıdaki 80. Yıl İlköğretim Okuluna ciddi desteklerde bulunduk. Huzur İlköğretim Okulunda ise, Okulun giriş bölümü yapıldı, öğretmenler odası düzenlemesi yapıldı, okulun komple boyaması yapıldı, panel çitlerle bahçe etrafına korkuluk oluşturuldu, okulun çevre düzenlemesini ve bahçesinin asfaltlamasını gerçekleştirdik” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, 30 yıl önce huzur mahallesinin küçük bir köy, bir kahve köşesinde 30 öğrencisi ve bir öğretmeni olan tenhada bir köy iken, İnegöl’ün mahallesi olması ile beraber yaklaşık 2 bin öğrencisi, 120 öğretmeni olan ve eğitimde merkezdeki okullarla birlikte aynı şartlarda mücadele veren, son yatırımlarla birlikte İnegöl’e güzellik kazandıran bir mahalle olduğunu belirterek, “köyümüzün mahalle olması birlikte eğitimde büyük bir hareketlilik izlenmiş, merkezdeki okullarımızda donanım olarak ne varsa Huzur mahallemizdeki okullarımızda da var. Bilgisayarlarımız, laboratuarlarımız, sınıf mevcutlarımızın orantısı, öğretmenler olarak eksiksiz bir şekilde eğitime devam edilmektedir. Eğitimde de bazı eksiklikler vardır. Sorunları çözmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek. Bu çalışmalar kapsamında belediyemiz bize destek verdi. Şu an 80. Yıl İlköğretim okulunda iki anasınıfımız eğitim öğretime devam ediyor” dedi.

Ayrıca Huzur mahallesinde okuma yazma kurslarının devam ettiğini hatırlatan Baştürk, “Şu anda okulumuzda hafta sonları iki gün olmak üzere, toplamda 39 yetişkin insanlarımız okuma-yazma öğrenmektedirler. Bu kurslarımızı ikinci dönemde artırarak devam ettirmek istiyoruz. Yeter ki, huzur mahallesi sakinleri bizlere müracaat etsin. İlçemizin köy ve beldelerinde okul problemi kalmayacak şekilde ciddi çalışmalar yapıyoruz. Huzur mahallesi de bunun bir örneği olmuştur” diye konuştu.

ALANYURT FATİH İLKÖĞRETİM OKULUNA DA ANASINIFI TALEBİ

Belediyenin 2010 yılında huzur mahallesi Anasınıfı, 2012 yılında da İlköğretim Okulu yaptırma konusunda taahhüdü olduğunu kaydeden Baştürk, 2011 yılının da boş geçmemesi için Alanyurt Fatih İlköğretim Okulu’na bir Anasınıfı kazandırılması konusunda Başkan Aktaş’a istekte bulunurken, Başkan Aktaş, söz konusu okul için aynı projenin zaten yatırımları arasında olduğunu söyledi.

ÜLKENİN HER SANTİMETREKARESİNE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’da konuşmasında, 2002 yılında eski ismi ile Çakırçiftliği olan Huzur mahallesine geldiklerinde okulu, kanalizasyonu, vatandaşların çamurlu yollarda gezmek durumunda kaldığı, içme suyunun olmadığı, sağlık hizmetlerinin verilmediği bir köy olduğunu belirterek, “Allah’a çok şükür bu sorunlar ortadan kalktı. Yapılamaz denilen 10 kilometrelik kanalizasyon ağını kurduk. Cadde ve sokaklarını sıcak asfaltla kapladık. Sağlık Ocağı yapıldı. İçme suyu problemini hallettik. Can kayıplarının olduğu akıncılar mevkiine altgeçit yaptık. Anasınıfı da sonunda yapıldı.  Türkiye’de 778 milyon kilometrekarenin her santimetrekaresine hizmet götürüyoruz” dedi.

AMACIMIZ NEGÖL’E ÜNİVERSİTE KAZANDIRMAK

Eğitim denildiğinde, eğitime ayrı bir başlık açtıklarına işaret eden Kızılcıklı, “İnegöl’de bir tane lise yapılamayacağı söylenirken, biz itiraz edip 6 lise kazandırdık. Öğrencilerimizin, fen lisesine, öğretmen lisesine gitme imkanı doğdu. İnşallah öğrencilerimiz önümüzdeki yıldan itibaren üniversiteye gitmek isterlerse, işletme fakültesi ile bu ihtiyacı da karşılayacağız. Arkasından Orman fakültesini hizmete açacağız.  Tek amacımız, İnegöl’e bir bağımsız üniversite kazandırmaktır. Huzur ve Akhisar mahallerimizin İnegöl’ün diğer mahalleleri gibi doğalgazla buluşmasını istiyoruz. Türkiye’de bu sene Milli Eğitim Bakanlığının, Halk Eğitimi Merkezi yaptırma konusunda yatırımı yokken, inşallah bu yıl içerisinde bunu da kazandırmak istiyoruz. Durmak yok öğrenmeye, eğitime devam” diye konuştu.

Kaymakam Durmuş Gençer ise, “Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyük hizmetler yapıldı. 2009-2010 döneminde 180 derslik açtık. İki barajımızda su tuttu. Bu yatırımları devletimiz tarafından yapılıyor. Devlet bunun karşılığında bizlerden, al bayrağımızın altında birbirimize kenetlenmiş tek vücut olmamızı bekliyor” diyerek Anasıfının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Okulun öğrencilerinden Sevcan İlge’nin ‘Ben Okumayı Öğrendim’, Sema Demirbilek’in ‘Okulumuz’, Miraç Burak’ın ‘Atatürk’ şiirlerini okumasının ardından Kaymakam Durmuş Gençer, Milli Eğitime kazandırdığı Anasınıfı için Başkan Aktaş’a teşekkür plaketi takdim ederken, öğrenciler Başkan Aktaş ve Kaymakam Gençer’e çiçek takdim ettiler.

Kurdele kesilerek açılışı yapılan Anasınıfı gezilerek, incelendi. Protokol üyeliri, incelemeler sırasında sınıflarında bulunan Anasınıfı öğrencileri ile yakından ilgilendiler.

Editör: TE Bilişim