Dev projeler

İnegöl Belediyesi 2019 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde düzenlenen program kahvaltıyla başladı.

Meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Ne ektiyse onu biçeceğimiz bir toplantı olacak. 2020 yılında yapmayı hedeflediğimiz planları da paylaşacağız. 1870’de başlayan serüven bu günlere kadar gelmiş. İnegöl gözde bir şehir haline dönüşmüş. Böyle bir yerde yaşadığımız için kendimi çok şanslı hissediyorum. Görevde olan 36. Belediye başkanıyım. Köklü bir şehir. Böylesine güçlü olan bir şehirde gücümüzün geçmişte saklı olduğunu düşünüyorum. Geçmişin şifrelerini çözebilirsek, aldığımız güçle geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Zor görevlere talip olduk ve oldunuz. Cesaret işidir. Vatandaşlarımız bizlere inandı, güvendi oylarını verdiler. Bizlerde almış olduğumuz emanet bilinciyle daha fazla çalışarak güzellikleri şehrimize kazandırmış olacağız. Elimizden gelen bütün fedakarlığı yapacağız. En güzel işlerin altına imza atacağımızı düşünüyorum. İnegöl’ümüzü parmakla gösterilen şehir haline getirmeye devam edeceğiz.” Dedi.

YENİ BELEDİYE BİNASI İNŞAATI DEVAM EDECEK

Fen İşleri Müdürü Yakup Can, “125 sokakta bordür ve parke taşı çalışması yapıldı. 18 farklı noktada otopark çalışmalarımız oldu. Mesudiye ile Alanyurt arasında beton yol çalışması yapıldı. 780 KM İnegöl içinde yollarımız var. Bunların yarısı asfalt yapıldı. yüzde 19 oranında açılmamış yollarımız var. 2019 yılında 15 kilometre asfalt çalışması yaptık. Köy konak tadilatları, yeni belediye binası yapımı, pazaryerleri düzenlemesi çalışmaları yapacağız.” Dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Serdar Zorluer ise, “Önceden yüklenici firmaya aylık 900 Bin lira verirken, aldığımız araçların aylık gideri 250 Bin lira. Böylelikle aylık tasarrufumuz  650 Bin lira oluyor. Çöp toplanacak güzergah sistemiyle takip konusu daha kolay oluyor. Bireysel konteynır sistemini birkaç sokakta denedik. Bu sistemi uygulamaya aldığımızda maliyetlerimiz biraz daha azalacaktır.” Dedi.

KAMULAŞTIRMA

İmar ve Şehircilik Müdürü Semih Karakaş da, “44 alanın 2019 yılında kamulaştırılmasına 2.5 Milyon lira harcandı.” Dedi.

Ruhsat ve Denetim Müdürü Ergün Aslan, “830 adet yapı kullanım izin belgesi verildi.

EN FAZLA ERKEKLER ÖLDÜ

Sosyal Yardımlaşma ve Mezarlıklar Müdürü Ensar Macit ise, “1246 aileye gıda yardımı yapılmıştır. Sosyal destek kart uygulamamız var. 9 marketten alışveriş yapabiliyorlar. 250 aileye kömür yardımı yapıldı. Mezarlık hizmetlerimizle alakalı ise; Bin 474 cenazenin defin işlemini yaptık.” Dedi.

Mali Hizmetler Müdürü Vural Özer de, “2020 yılı tahmini gelir bütçemiz 200 Milyon Tl. 2019 yılında 68 Milyon lira yatırım için harcandı.” Dedi.

Muhtarlık İşleri Müdürü Sinan Kağan, “Deydinler mahallesinde soğuk hava deposu inşaatımız başlayacak yakın zamanda.” Dedi.

İHA VE DRONE İLE MÜCADELE

Toplantının sonunda değerlendirme yapan  İnegöl Belediyesi değerlendirme toplantısında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Kaçak yapılarda İHA veya Drone ile mücadele edeceğiz" dedi.

Kaçak yapılar ile ilgili konuşan Başkan Alper Taban, "İmar barışı sonrası 430 civarı kaçak yapı tespit edildi. Siyasi olabilirim ama bu şehirde kaçak yapı istemiyorum. İHA mı olur Drone mu olur bilmiyorum ama yeni bir yazılın ile kaçak yapıları otomatik tespit edeceğimiz uygulamaya gideceğiz. İlgili teknolojik alet sahayı gezdiğinde harita üzerinde işaret edecek. İnşallah teknolojiyi daha fazla kullanacağız ve ülkeye örnek olacağız. Kimsenin plansız hareket etmesini istemiyoruz. Yeni bir fikir varsa, projeye özel beklenti varsa konuşulabilir. Tercihimiz sağlıklı mühendislik kurallarına uygun yapılar ortaya çıksın" şeklinde konuştu.

YENİ HAYVAN PAZARI

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yeni hayvan pazarının Alibeyköy mevkiinde yapılacağını bildirdi.

Yeni Hayvan Pazarı ile ilgili çalışmaları açıklayan Taban, "Hayvan pazarının 2020 yılın da mevcut yerinden çıkartalım düşüncemiz var. O bölgede onun olması çok uygun değil. Şuanda arazi olarak bize uygun olan arazi üzerinde ve meraya ait olan alanlar var. Bölge olarak, doğal yaşam çiftliği tarafında, Alibeyköy civarında. Bunları detay detay çalışacağız ve yeni bir hayvan pazarı yeri kazandıracağız" dedi.

ELEKTRONİK DENETİM SİSTEMİ KURULACAK

Taban, Trafik kazalarını önlemek amacı ile Elektronik Denetim Sistemleri kurulacağını belirtti.

Trafik kazaları ile ilgili konuşan Alper Taban, "Can kayıplarının olduğu kazaların artış göstermesi rahatsız edici hususlar. Az öncede ifade ettim. Belirli caddelerde EDS’leri göreceksiniz. Güvenlik risklerinin olduğu alanlar. Bu uygulamayı hayata geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

HAVA KİRLİLİĞİNİ BU MECLİS ÇÖZECEK

Taban hava kirliliği ile ilgili konularak "Bu meclis bu işi çözecek" dedi

MHP'li Mevlüt Akbay'ın hava kirliliği ile ilgili çalışmalar var mı? sorusuna yanıt veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, " Hava kirliliği ile ilgili çalışma yapıyoruz. Maalesef kış aylarında bu konuyu konuşuyoruz. Uzun vadede çözüm için konuşmalıyız. Şunu anlamakta zorlanıyorum, kişi bunu yakıyor ama kendi de bu havayı soluyor. Vatandaşlar mahallede keskin kokular var diyor, yakıttan kaynaklı. Bunu şikayete çevirmiyor. Kendi elimizle bunları bertaraf etmenin yollarını hazırlıyoruz. Çünkü sağlıktan daha önemli kıymet yok. İnşallah bu meclis bunu başaracak" dedi.

BELEDİYEDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Belediye Başkanı Alper Taban üniversite öğrencilerine yardım konusunun gündem olduğunu belirtti.

Üniversite öğrencilerine yardım konusunun gündemde olduğunu aktaran Alper Taban, "Üniversite yardım konusu gündemimizde. Burs adı altında olmasa da yardım adı altında olabilir. Resmi olmasa da 300 öğrenci bizden burs almaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim