Belediye Başkanlığın

“Fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesi bekliyoruz”
Belediye Başkanlığının, “Mevsimlerden İnegöl” konulu fotoğraf yarışmasına hazırlandığı, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışmada derece alanlara çeşitli ödüllerin verileceği bildirildi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 11.00'de Belediye encümen salonunda yarışma ile alakalı basın toplantısı düzenledi.
İFSAD Başkanı Resul Gümüş ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şu ana kadar düzenlediğimiz tiyatro gösterileri, konserler, halkımızın bilinçlenmesine katkı sağlayacak çeşitli panel ve seminerler ile çeşitli yarışmalar bunun birer göstergesidir. Aslında 'Sanatsız bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü benimseyerek hareket etmemiz, sanata verdiğimiz önemin en güzel ifadesidir. Bu zamana kadar hayata geçirdiğimiz birçok kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra şimdi de ilkini 2009 yılında düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının bu yıl 2.sini düzenliyoruz. 2. fotoğraf yarışmamızın konusunu 'Mevsimlerden İnegöl' olarak belirledik. İnegöl Belediyesi'nin, İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (İFSAD) katkılarıyla düzenlediği bu yarışmada amacımız, içinde beslediği çok kültürlü yaşamla en önemli merkezlerden biri,  İnegöl’ümüzün Sonbahar’ıyla, Kış’ıyla, İlkbahar’ıyla ve Yaz’ıyla tüm tarihi, kültürel değerlerini, yaşam ve doğa güzelliklerini kareleyerek fotoğraflarla İnegöl’ün tanıtımına katkıda bulunmak. İnsanların, değişik vesilelerle de olsa ilçemizi görmelerini, şehrimiz insanlarının yaşam tarzlarını farklı bakış açılarından ön plana çıkarmayı ve fotoğrafçılık gibi çok önemli bir sanat dalı aracılığı ile bu tanıtma çalışmalarına katkıda bulunmalarını sağlamak" dedi.
BAŞVURU TARİHİ SON GÜNÜ 31 EKİM
2 Nisan 2012 itibari ile başlayacak olan yarışmanın son katılım tarihinin 31 Ekim 2012 olduğunu bildiren Aktaş, "Yarışmanın  Birincisine yemek odası takımı, İkincisine yatak odası takımı, Üçüncüsüne genç odası takımı, mansiyon ve jüri özel ödülü olarak da duvar ünitesi hediye edeceğiz. Yarışmamıza başvurmak isteyen vatandaşlarımız, yarışmayla ilgili şartname ve başvuru formlarını İnegöl Belediyesi Hizmet Masalarımızdan, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüzden ve www.inegol.bel.tr adresimizden dijital ortamdan temin edebilirler. Ayrıca 713 70 55 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler. Ben fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesi yarışmamıza davet ediyorum" diye konuştu.
KATILIM KOŞULLARI
Mevsimlerden İnegöl konulu fotoğraf Yarışmasının, seçici kurul üyeleri ve birinci  derece yakınları dışında, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olduğuna vurgu yapan Başkan Aktaş, “Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar  İnegöl sınırları içerisinde çekilmiş ve İnegöl’e ait referanslar taşımalı,  daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Yarışmaya sunulacak fotoğraflar için herhangi bir teknik sınırlandırma yoktur. Çekilen objenin, nesnenin ve figürlerin özelliği bozulmamak koşuluyla, fotoğraf düzenleyici programlar kullanılabilir. Ancak dijital ortamda fotoğraf düzenleyici programlar kullanılarak görsel veya teknik kalitesi belirgin biçimde ana unsuru değiştirilen fotoğraflar, değerlendirme aşamasında elenecektir. Dijital kayıtlar, en az 300 dpi çözünürlükte, gönderildikleri kadraj ve ölçülerde JPEG olarak bir CD’ye kaydedilerek teslim edilecektir veya gönderilecektir. Katılım formu eksiksiz olarak okunur şekilde doldurulup imzalanmalı, fotoğrafın kayıtlı olduğu CD ile birlikte bir zarfa konulmalı ve zarfın ağzı kapatılarak üzerinde sadece rumuz yazacak şekilde muhafazalı, korunaklı ambalajlı olarak postaya verilmelidir. Posta-Kargoda meydana gelen hasar ve kayıplardan düzenleyici kurum sorumlu tutulamaz. Yarışmaya sunulacak fotoğraflar da bulunan, görünen 3. şahıs veya kurumlar tarafından yapılacak itiraz ve hukuki süreçten yarışmacı sorumludur. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır. Tüm izinlerinin eser sahibi tarafından alınmış olduğu kabul edilir. Yarışmaya katılan eserlerin baskı ve sayısal kopyaları, İnegöl Belediyesi görsel arşivine alınacaktır. Bu eserleri tanıtım amaçlı olarak İnegöl Belediyesi kendi yayınlarında, eser sahibinin ismi ile birlikte kullanım hakkına sahiptir. Bunun için eser sahibine ayrıca bir telif ödenmeyecektir. Bu  şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserlerinin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu izin-muvafakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. İnegöl Belediyesi eserler için katılımcının yukarda verdiği izin/ muvafakat karşılığında ayrıca telif hakkı bedeli ödemeyecektir. Eserlerin kullanım hakkı eser sahibi ile İnegöl Belediyesinin olacaktır. İnegöl dışından yarışmaya katılacak olan eser sahipleri, eserlerini son başvuru tarihi olan 31 Ekim 2012 tarihinde İnegöl Belediyesinde olacak şekilde posta-kargo etmek durumundadır. Posta veya kargo ulaşımından doğacak aksaklıklardan İnegöl Belediyesi sorumlu değildir. Başvuru formunu doldurarak imzalayan yarışmaya katılan tüm eser sahipleri yukarıda belirtilen hususları kabul etmiş sayılır” şeklinde konuştu.
ÖDÜL TÖRENİ 9 KASIMDA YAPILACAK
Yarışmada derece alanların sonuçlarının 9 Kasım 2012 tarihinde belli olacağını ifade eden Aktaş, ödül töreni ve fotoğrafların sergilenmesinin 09-18 Kasım 2012 tarihinde Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde yapılacağını belirterek, 8 kişiden oluşan seçici kurul isimlerini ise şöyle sıraladı; “Fotoğraf Sanatçısı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Arslan Güven,   Hacettepe Üniversitesi ve  Başkent  Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Serhat Kaymas, Fotoğraf Sanatçısı, Araştırmacı Yazar Foto Muhabirleri Derneği yönetim kurulu üyesi Uğur Kavas, İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Resul Gümüş ve  İnegöllü Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Peynirci.”

 

Editör: TE Bilişim