İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinde yeni yerleşim yerlerinin yoğun olduğu Fatih Mahallesinde sosyal donatı çalışmalarına hız verdi. Fatih Mahallesi, yapılan yatırımlar ve hizmetlerle gelişmeye devam ediyor.
Yapım çalışmalarına aralıksız devam eden İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinin son dönemlerde hızlı şekilde gelişen bölgelerinden olan ve yeni yerleşim alanlarının çoğunlukta olduğu Fatih Mahallesinde, yapılaşmayla beraber yatırımları arttırdı. Bölgenin sosyal donatı alanı ihtiyacına cevap verebilmek adına otopark, koruluk ve yeşil alan çalışmaları sürüyor.


BAŞKAN TABAN ÇALIŞMAYI YERİNDE İNCELEDİ
Fatih Mahallesi Samyeli Caddesi üzerinde 1400 m2 alan üzerinde yapımı devam eden 32 araçlık otopark ve koruluk alan, adeta bölgenin çehresini değiştiriyor. Kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmayı Belediye Başkanı Alper Taban da bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. 


BOŞ ALANLAR VATANDAŞIN HİZMETİNE SUNULUYOR
Burada bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün Fatih Mahallemizde Samyeli Caddesi üzerindeyiz. Burada malumunuz boş arsalardaki inşaat faaliyetleri hızlandıkça, biz de mahallenin eksiklerini, sorunları ve problemlerini hızlı şekilde giderebilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark ihtiyacını yerinde çözebilmek, mahallenin merkezinde çözebilmek adına planlarımızda işli olan her alanı otoparka dönüştürüyoruz. Koruluk alan, dinlenme alanları, park bahçe yapımıyla ilgili uygun olan yerleri de bu şekilde düzenleyerek vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.


BÖLGEDE FARKLI ÇALIŞMALAR DA YAPILACAK
Çalışma hakkında bilgiler de veren Taban, “Burası 1400 m2’lik bir alan. Mahalle sakinlerimizin ortak yaşam alanı burası. Burada arkadaşlarımız iki yönlü şekilde toplamda 32 aracın park edebileceği güzel bir otopark alanı oluşturuyorlar. Yine burada ağaçlarımızın da yer alacağı hem yeşil alan hem de koruluğun oluşturulacağı bir alana sahip olacağız bittiğinde. Etrafında yürüyüşte yapılabilme imkanı olacak. Bu da sağlık açısından önemli. Mahallemizde yapacağımız farklı çalışmalar da olacak. Arkadaşlarımız önümüzdeki hafta buradaki çalışmayı tamamladıklarında diğer çalışmalar ada geçmiş olacağız. Bunları da kamuoyuna bir bir duyurmuş olacağız” diye konuştu.


TABAN, LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ
Konuşmasının sonunda hafta sonu yapılacak LGS sınavına da değinen Alper Taban, “Bu hafta sonu sınav var. Lise Giriş Sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum. Yolları ve bahtları açık olsun” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim