İnegöl´de Ramazan ayının huzurlu ve bereketli bir şekilde ihya edildiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Başta kardeş şehirlerimiz olmak üzere 6 ülke ve 7 farklı şehirde İnegöllü hayırsever işadamlarımızın destekleriyle iftar sofraları kuruldu ve Ramazan erzak paketleri dağıtıldı. Mübarek Ramazan ayını İnegöl´ümüzde en güzel şekilde idrak ettiğimiz gibi farklı coğrafyalarda da aynı duyguların yaşanmasına vesile olduk. Şimdi Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü ve kederini yaşarken diğer yandan da bayram sevinci içimizi kuşatmış durumda. İlçe halkımızın bayram süresince huzurlu bir süreç yaşamaları için belediye olarak hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız” dedi.

Bayram boyunca bir aksilik yaşanmaması adına tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Aktaş, “Bayram süresince nöbetçi ve icapçılarımız hazır bulunacaktır. Herhangi bir hava muhalefeti veya yaşanabilecek bir olumsuzluk karşısında kriz ekibimiz anında BUSKİ´ye destek verecek şekilde görevlendirilmiştir. Fen İşleri Müdürlüğümüzce 7/24 hizmetimiz devam edecek olup, vatandaşlarımız, her türlü şikâyet ve isteklerini nöbetçi zabıta aracılığı ile ALO 153 No´lu telefondan iletebileceklerdir. Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için, 15 Temmuz Salı gününden itibaren Tabakhane Sokak, Yapı Kredi bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılmıştır. Semt pazarları ise daha öncede belirttiğimiz gibi 15 ve 16 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günü Mer-pa çevresindeki sokaklarda açılarak halkımıza hizmet verecektir” şeklinde konuştu.

Bayram öncesi şehrin muhtelif yerlerinde hummalı bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak yaklaşan bayram öncesinde şehrimizde genel bir bayram temizliği yapmayı hedefledik. Bu kapsamda başta şehir genelindeki camiler olmak üzere türbelerde, eski belde ve köy meydanlarında, şehrin ana arterlerinde, parklarda süpürme ve yıkama işlemleri yapılmaktadır” dedi.  Aktaş, “Yine bayram öncesinde mezarlıklarda da bakım ve temizlik çalışmaları ekiplerimiz tarafından yürütülmektedir. Şehir genelindeki konteynırlar da yıkanarak temizlik işlemi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Bayram öncesinde sanayi bölgesinde de bir takım temizlik çalışmasının yapıldığını aktaran Aktaş, “Yapılan temizlik çalışması kapsamında sanayi bölgesindeki imalat atıkları, çöpler ve ayrıca boş arsalar da temizlenerek şehrimiz bayrama hazırlanmıştır” dedi. Aktaş konuşmasının sonunda, “Tüm İnegöllü hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim