Tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kırsal mahallelere desteğini sürdüren İnegöl Belediyesi, 10 kırsal mahalleye ceviz soyma makinesi dağıttı.
Tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla daha önce küçükbaş hayvan yıkama havuzu, arazi taş temizleme aracı,  salça makinası gibi desteklerde bulunan İnegöl Belediyesi, bugün 10 kırsal mahalleye ceviz soyma makinesi dağıttı. İnegöl Belediyesi şantiyesinde düzenlenen ceviz soyma makinelerinin teslim törenine Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti İlçe Başkanı ve prokotol üyeleri katıldı. 


“GİRESUN HALKINA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM”
Ceviz soyma makinelerinin tesliminden önce açıklama yapan Başkan Alper Taban; “Yeni bir haftaya başladık. Herkese işlerinde kolaylıklar diliyorum. Hafta sonu Giresun’da bir sel felaketi yaşantı. Gerçekten zor bir durum. Bizler de yakın zamanda ilçemizde benzer bir sel felaketi yaşadık. Ben tüm Giresun halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, Allah kolaylık versin. Yine sel felaketinde hayatını kaybedenler oldu. Bir de şehidimiz var. Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

 
NİTELİKLİ DESTEKLEMELERLE ÜRETİCİMİZİN YANINDA YER ALIYORUZ
Başkan Taban konuşmasının devamında; “Bugün yine İnegöl Belediyemizin şantiyesinde sahasında çiftçilerimize, üreticilerimize verdiğimiz desteklerle ilgili olarak bir aradayız. Bildiğiniz gibi tarımsal anlamda, hayvancılık anlamında nitelikli desteklemeler yaparak üreticimizin yanında yer almak istiyoruz. Bilindiği üzere şehrimizdeki tarımsal kalkınmayı desteklemek adına bir kooperatif kurduk. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Yine yakın zamanda küçükbaş hayvan yıkama havuzu ve beraberinde taşlı arazilerin temizlenmesi için temizleme makinesi almıştık. Geçtiğimiz yıllarda yine burada ceviz soyma makinesi ve salça çekme makineleri teslim etmiştik. Bugün yine 10 mahallemize daha ceviz soyma makinelerimizi teslim edeceğiz” dedi. 


“TEKNOLOJİYİ ÜRETEN BİR İNEGÖL VAR”
Konuşmasının devamında dağıtılan makinelerin yerli üretim olduğuna ve İnegöl’de üretildiğine değinerek; “Bugün teslim edilen makinelerle birlikte ilçemizdeki 70 mahallemize ceviz soyma makinesi teslim etmiş oluyoruz. Bunlar hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünler. Burada bir başlıkta makine üreticisine açmak istiyorum. Çünkü Hilal ismi ile oluşturulan bu marka ceviz soyma makinesi ilçemizde üretilmektedir. Bu da şunu gösteriyor ki teknolojiyi de üreten bir İnegöl var. Makinelerimizi teslim ettiğimizde muhtarlarımız da bu teknolojiyi kendi mahallelerinde kullanıyor olacaklar. Ben bu vesile ile ilgili firmamıza da teşekkür ediyorum ve aynı zamanda başarılar diliyorum. Makineleri kullanacak olan vatandaşlarımıza da fayda sağlamasını diliyorum. Daha önce de dağıtmıştık, memnuniyet olduğu da ifade edilmişti. İnegöl belediyesi olarak tarıma desteği hizmet kapsamımıza aldık bu desteklerimiz artarak devam edecek. Bugün ceviz soyma makinemizi teslim edeceğimiz mahallelerimiz Cerrah, İsaören, Çiftlik, Tekke, Halhalca, Olukman, Süpürtü, Kozluca, Çavuşköy ve Akıncılar mahallelerimiz. Yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 
Yapılan açıklamanın ardından ceviz soyma makineleri 10 kırsal mahalle muhtarına teslim edildi.

Editör: TE Bilişim