-8. Kardeş Şehir Geliyor-
İnegöl Belediyesi olağan Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın yönettiği meclis toplantısında 17 gündem ve 2 takrir olmak üzere 19 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda MHP’li üyelerin sunduğu önerge kapsamında İnegöl Belediyesinin 8. Kardeş şehri de netleşti. Doğu Türkistan bölgesinde yer alan Urumçi ilinin İnegöl Belediyesinin 8. Kardeş şehri olması için İçişleri Bakanlığına talepte bulunuldu.
ALANYURT’A YENİ CAMİ
Cumhuriyet ve Fatih mahalleleri arasında bulunan belediyeye ait alanın ibadet alanı olarak değiştirilmesi oylanarak kabul edildi.
8. KARDEŞ ŞEHİR GELİYOR
MHP’nin sunduğu Doğu Türkistan da bir il ile kardeş şehir yapılmasını talep etmişti. Meclise sunulan konu, araştırma yapılması ile ilgili Kültür ve Sanat Komisyonuna gönderilmişti. Yapılan araştırma sonucunda komisyon kararı açıklandı. Buna göre kardeş şehir hususunda görüş birliği sağlandı.
URUMÇİ KARDEŞ
Söz alan MHP’yi üye Ahmet Genç, “Urumçi şehrini uygun gördük. Ülkemize de yakın bir şehir. 10 saatlik bir ulaşım söz konusu. Her şey olumlu gidiyor. İnşallah olumlu sonuç alınır” dedi.
Başkan Alper Taban ise, “Bundan sonra da Kültür İşleri Müdürümüz bu takibi yapacaklar. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
Madde İçişleri Bakanlığınca yapılacak görüşmeler nedeniyle Kültür ve Sanat Komisyonuna yeniden havale edildi.
KOOPERATİFİ SATIN ALIYOR
İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin paylarının alınması gündeme getirildi. Bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Kooperatifimiz kurulmuştu. Süreç devam ediyor. Üye kayıtları da yapılıyor. 160 üyemiz var. Burada bir makro planlama gerçekleştirilmek istendi. Çiftçilerimizin kırsaldaki eksikliklerini yerel yönetim olarak nasıl gideririzin hesabını yapıyoruz. Soğuk hava deposu inşaatının çalışmaları sürüyoruz. Buradaki pay miktarımızı artırarak çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz. Tek başına çiftçimizin yapacağı işler sınırlı. Birlikten kuvvet doğar misali, bir araya gelerek, onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Böylelikle çiftçimize destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
1.5 MİLYONLUK PAY
Konuşmanın ardından İnegöl Belediyesi 1 Milyon 500 Bin TL bedelle kooperatifin paylarının satın alınması amacıyla Başkan Alper Taban’a yetki verildi.
KAMULAŞTIRILDILAR
Mahmudiye, Hamidiye ve Orhaniye Mahallesinde bulunan toplam 2 Bin Metrekarelik alanın kamulaştırılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim