Eğitim Uygulama Okul


Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde (Özürlüler Okulu), Beden Eğitim derslerinde, teneffüslerde, oyun oynarken beton zemine düşen öğrencilerin yaralanmalarını engellemek ve daha güzel bir bahçede zaman geçirmelerini sağlamak amaçlı, İnegöl Belediyesi tarafından bahçeye kauçuk zemin uygulaması yapıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 14.00'de Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve Belediye Park Bahçeler Müdürü Sabri Şen ile birlikte Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezine giderek, tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi. Okul öğrencilerinden oluşturulan folklor ekibi Başkan Aktaş'ı folklor gösterileri ile karşıladı.

Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde farklı konularda engeli bulunan 114 özel öğrencinin eğitim görmekte olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, “Diğer tüm öğrencilerimiz gibi burada okuyan öğrencilerimizin de gezme, oynama, enerjilerini dışarı atma ihtiyacı var. Ancak bu özel öğrencilerimiz, beden eğitimi derslerinde, teneffüslerde, oyun oynarken, koşarken, yürürken düşebilmekte ve okul bahçesi tamamen beton olduğu için de ciddi yaralar alabilmekteydiler. Okul yönetiminin isteği üzerine, bu öğrencilerimizin taleplerini geri çeviremez, duyarsız kalamazdık. Burada Park Bahçeler Müdürlüğü marifeti ile zemin düzenlemesi gerçekleştirdik. 500 metrekarelik okul bahçesine önce şap uygulaması atıldı. Ardından da kauçuk zemin uygulandı" dedi.

Kauçuk zeminin etrafına ise bordür uygulaması yapılmak sureti ile engelli çocukların olası düşmelerine karşı önlem alındığını belirten Aktaş, “Nisan ayı içerisinde başlanan çalışmanın Belediyemize maliyeti yaklaşık 17 bin TL’dir. Okul bahçesine ayrıca, çocuklarımız için kum havuzu ve çeşitli sebze meyve dikebilecekleri hobi bahçesi oluşturuldu. Bu uygulamanın yanı sıra, okulumuzun yanında Belediyemize ait bulunan yeşil alan ve otopark alanı mevcut" diye konuştu.

İnegöl’de ilk olacak ve sadece özürlü çocukların kullanımına sunulacak bir 'Özürlü Çocuklar Parkı' yapmayı düşündüklerini ifade eden Aktaş, 12 Mayıs 2011 Perşembe günü (Bu gün) saat 09.30 ile 12.00 arasında düzenlenecek olan ‘Özel Çocuklar Etkinliği’ne herkesi davet etti.

Engelliler Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi Müdürü Müslüm Karataş ise, Başkan Aktaş'a okula yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, birde teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: TE Bilişim