Pazartesi Pazar yerinde devam eden zemin düzenleme çalışmaları hakkında sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerinden sorgulaması yapılmadan ve araştırmadan ortaya atılan iddialara İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger yanıt verdi. Asılsız iddiaları ucuz siyaset ve kul hakkı olarak nitelendiren Dülger, yapılan çalışmanın planlar dahilinde esnafın mağdur olmaması için asfalt artığı kullanılarak geçici olarak uygulandığını söyledi.

Sosyal medya üzerinden pazartesi pazarındaki çalışmalar ile ilgili asfaltlanıp yeniden kazı yapıldığı iddiaları üzerine İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger’den açıklama geldi.

 Pazartesi pazarı bölgesi ile alakalı vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Fen İşleri biriminden sorumlu İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, ‘’İnegöl Belediyesi olarak vatandaşımızın derdini, sorununu çözümlemek için elimizden gelenin fazlasını yaparak çabamızı sürdürüyoruz. Tasarrufun öneminin fazla olduğu bu dönemde geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinde çıkan bazı art niyetli görüntüler nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldık. Aslında açıklamasını yapamayacağımız hiçbir işimiz olmadı, olmayacak. Başkanımız Alper Taban’ın öncülüğünde İnegöl Belediyesi olarak pazartesi pazarı bölgesi ile ilgili gelen talepleri değerlendirerek zeminin iyileştirme çalışmalarına start verdik. Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmalar bu gün itibariyle devam ediyor.’’

‘’KAZILAN ASFALT DEĞİL, FREZE MALZEMESİDİR’’

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler ile alanda asfaltlama çalışması yapılıp yeniden kazıldığı iddialarına cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, ‘’Alanda asfaltın ömrünün tamamlaması nedeniyle bölgede Salı günü başlayan çalışmalar, cumartesi gününe dek dolgu ve pmt serimi ile devam etti. Öğlen saatlerinde de başkanımız Alper Taban alanı inceleyerek kamuoyuna bilgilendirme sağladı. Cumartesi gecesi 23:30 civarına kadar planlanan asfaltlama çalışması yapıldı. Asfaltlanmayan kısma serilen pmt’nin aşırı nemli olmasından dolayı silindirajda sıkışmaması nedeniyle çalışma planlandığı gibi bu haftaya bırakıldı. Pazartesi günü pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için asfaltlanmayan kısma freze (asfalt artığı) malzemesi serilerek zemin sıkıştırılması yapıldı. Mevcuttaki eski asfalt kotuna göre malzeme ile yeni asfaltı bağlamak içinde bir ya da bir buçuk metre eninde alana 2-3 cm bitümü temel serildi. Geçtiğimiz haftadan planladığımız asfalt çalışmalarına dün zemini bozuk olan eski pmt malzemeyi ve ona karışan freze-bitümlü temel malzemelerini tekrar yol dolgusu olarak değerlendirilmek üzere kaldırılarak zemin dolgusu hazırlığı yapıldı. Bugün de geriye kalan asfalt çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

UCUZ SİYASET, KUL HAKKIDIR

Sosyal medyada yayınlanan bir videoyu araştırma yapmadan paylaşım yapan Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu’nun paylaşımına değinen Fevzi Dülger, ‘’ Başkanımız Alper Taban’ın sürekli belirttiği gibi bizler ulaşılabilir bir Belediyeyiz. Çağrı merkezimiz 5 saniye de cevap veriyor. Bizim telefonlarımız günün yirmi dört saati açık. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olmasından dolayı yapılan bu paylaşım ucuz siyasetin bir örneğidir. Çamur at izi kalsın da diyebiliriz. Bölgedeki çalışmalarımız planladığımız gibi devam ediyor. Bu çalışmalar 20 saniyelik videoyu izlemek ile anlaşılmaz. İnegöl için dertlenmek gerek. Amaç sadece muhalefet olmak ise burada bir art niyet vardır. Gece gündüz çalışan emekçi ekiplerimizin terine saygısızlık yapılmaktadır. Bu kul hakkıdır.  Muhalefetin artık çıtasını yükseltmeye davet ediyoruz. Bir iddia ortaya atıldığında ise araştırmalarını öneriyoruz.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim