Kısa bir süre önce “Her Yerde İnegöl Mobilyası, Al Sen De İnegöl Mobilyası” sloganıyla İnegöl Mobilyasının günün şartlarında tanıtılması amacıyla başlatılan çalışmalara İnegöl Belediyesi’nden 250 bin TL dev destek geldi.  
İnegöl’ün gelişimine her alanda katkı sağlayan İnegöl Belediyesi, İnegöl Mobilyasını dünya markası haline getirmek amacıyla oluşturulan ‘Tanıtım Grubu’ çalışmalarına destek vermek için İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile protokol imzaladı. 
İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubu’na destek protokolü toplantısı, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Abdurrahman Maksutlar, yönetim kurulu üyesi Murat Esiner, İnegöl Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Kemal Kaya’nın katılımlarıyla İnegöl Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşti.

 
ŞEHRİMİZİN LOKOMOTİFİNE KAYNAKLARIMIZI SEFERBER ETTİK
Toplantı esnasında konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,  ‘’Geçtiğimiz günlerde İnegöl Mobilyası tanıtım gurubunun ortak çalışması neticesinde İnegöl Mobilyasının günün şartlarında tanıtılabilmesiyle ilgili yaklaşık bir yıllık süreyi kapsayacak şekilde çalışma hazırlandı. Daha öncede defaatle ifade ettiğimiz gibi mobilya bizim şehrimizin lokomotifi. Burada bizler şehrimizin lokomotifi olan bu alanda sürekli gelişimi, yeniliği ve kendi eksikliklerimizi görerek geleceğe yönelik çok daha sağlam ve emin bir şekilde yürümek istediğimizi, bu noktada da İnegöl Belediyesi olarak kaynaklarımızı seferber edeceğimizi ifade etmiştik. Buradan hareketle bizlerde belirlenmiş olan 1 Milyon TL’lik bütçenin paylaşımında 250 Bin TL destek vermiş olduk. İnegöl Belediyesi bir kamu kuruluşudur. Kamu kuruluşu olmamızdan dolayı da yardım ve desteklerimizi belirli şartlar karşılığında gerçekleştirebiliyoruz. Konunun resmi ve tüzel kişiliği olan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası olduğu içinde kendileriyle bir protokol gerçekleştirerek ortak bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. 


BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
Diğer paydaşlar ile ortak hareketle daha güzel işler yapılacağını vurgulayan Başkan Alper Taban, ‘’Bu oluşumda Mobiliyum AVM, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odamız, İMOS, İGİAD, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Derneğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve İnegöl Belediyemiz var. Dolayısıyla birlikten güç ve kuvvet doğar diyerek ortak tanıtım ve hizmet projemizi protokol altına alacağız. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu oluşumla birlikte daha güzel işler çıkaracağımıza canı gönülden inanıyorum.  Geçmişten bu güne özellikle mobilyanın bu güne gelmesinde katkısı olan ama bugün hayatta olmayan tüm büyüklerimizi, sanatkârlarımızı rahmet millet ve saygıyla anıyorum. Hayatta olanlara da sağlık sıhhat diliyorum. Özellikle yeni jenerasyonun da öngörüleriyle mobilya şehrimizde geçmişten daha fazla söz ettirmeye devam edecek. Bu şehir daha fazla ekonomik anlamda değer oluşturmaya, tanınırlık ve bilinirlik anlamında daha güzel bir noktaya doğru ilerleyecek. Yaptığımız protokolün de hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi. 
İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Abdurrahman Maksutlar ise İnegöl’ün değeri olan İnegöl Mobilyasına destek veren esnaflara, İnegöl Belediyesi’ne ve Sivil Toplum Kuruluşlarına verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubuna 250 Bin TL’lik maddi destek protokolü imzalandı.

Editör: TE Bilişim