Küçük ve Orta Ölçekl

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) destek alarak ‘Girişimcilik Kursu’ açacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başvuruların 20 Şubat - 01 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

Dün saat 11.00'de makamında düzenlediği ve Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi Sorumlusu Oğuz İlhan'ın da katıldığı basın toplantısında, İnegöl Belediyesi olarak kentin gelişim ve dönüşümüyle alakalı gerçekleştirdikleri projelerin yanında, halkı bilinçlendirmek, eğitmek ve sosyal ihtiyaçlarına göre etkinlikler düzenlemenin öncelikli işleri arasında olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, "Belediye olarak, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizi (KSGM) hizmete açtığımız günden bu yana, ilçemizdeki kültürel aktivitelerde ciddi bir artış gözlemlendi. KSGM artık İnegöl’deki kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline geldi. İnegöl Belediyesi olarak bu güne kadar birçok kurs açtık. Bugün de Belediye olarak ‘Girişimcilik Kursu’ adıyla açacağımız yeni kursumuzu duyurmak için buradayız. Girişimcilik Kursumuzu, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) destek alarak yapıyoruz" dedi.

Başvuru yapacak olanların en az ilkokul mezunu ve 18-45 yaşları arasında olması gerektiğini belirten Aktaş, "Bay, bayan, engelli herkes katılabilecektir. Başvurular, 20 Şubat - 01 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Formlar İnegöl Belediyesi Gençlik Merkezinden temin edilip şahsen doldurulmalı veya KOSGEB resmi internet sitesinden doldurularak Belediyemiz [email protected] adresine e-posta yoluyla gönderilmelidir. Eğitim süresi 7 Mart - 5 Nisan 2012 tarihleri arasında olacaktır. Dersler Çarşamba ve Perşembe günleri saat 10.00 ve 16.00 arasında Sani Konukoğlu konferans salonunda yapılacaktır. Eğitmenlerin tüm masrafları bizim tarafımızdan karşılanacaktır. Eğitimi, KOSGEB Eğitmeni H.Tülin Tüzün verecektir. İşletmeyi, eğitimi alan kişi açabilecektir. Kurstan yararlanmak isteyen iş yerini yeni açacak kişi olmalıdır. Yani var olan iş yerini büyütme amaçlı olamaz. Devamsızlık süresi yüzde 20 oranındadır. Yapılan müracaatların ardından önce test sınavı yapılıp daha sonra mülakat yapılacaktır. Mülakatlar İnegöl Belediyesi Gençlik Merkezinde girişimcilik eğitmeni ve İnegöl Belediyesi adına bir yetkili tarafından yapılacaktır. İş Kurma Projeleri, kursu bitirip iş yeri açıldıktan sonra en geç 2 sene içinde hazırlanıp KOSGEB'e sunulacaktır. Kursumuza başvurular ücretsizdir" diye konuştu.

Eğitime katılan ve iş planı hazırlayıp KOSGEB’e başvuran herkesi, KOSGEB onay kurulundan geçtikten sonra KOSGEB’den en geç bir ay içerisinde desteği alabileceğini ifade eden Aktaş, "İşletme kuruluş desteği geri ödemesiz 5 bin TL, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanım desteği geri ödemesiz 10 bin TL, işletme giderleri desteği geri ödemesiz 12 bin TL ve sabit yatırım desteği geri ödemeli 70 bin TL’dir. Hibe ve destekler erkek girişimci adaylar için yüzde 60, kadın girişimci adayları ve engelliler için yüzde 70 olup, belirtilen tutarlar üst sınırlardır. KOSGEB’ten belirtilen hibe ve desteğin alınabilmesi için ödemeler öncelikle girişimci tarafından yapılacak, daha sonra yüzde 60 -70'i KOSGEB’den ödenecektir. Bilindiği üzere  KOSGEB, girişimcilikle alakalı hibe ve destekler veren bir kurumdur. Yani kendisi girişimcilikle alakalı kurs düzenlememektedir,  düzenlerse de bunu iştirakçilerin desteğini alarak yapmaktadır. Biz de Belediye olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Kursumuzdaki amacımız, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin eğitimli bir şekilde maddi ve manevi destek alarak emin adımlarla ilerlemelerini yardımcı olmaktır. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, girişimcilikle alakalı kendini geliştirmek isteyenleri kursumuza katılmaya davet ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim