İnegöl Belediyesi, h

İnegöl Belediyesi, her yıl okulların açılması ile birlikte  başlattığı geleneksel Kırtasiye Yardımı etkinliğini, bu yıl Belediyenin bir yardım kuruluşu olan Umuteli Sosyal Yardımlaşma Derneği aracılığı ile gerçekleştiriyor. Dün başlatılan kırtasiye yardımları kapsamında Atatürk İlköğretim Okulunda, ihtiyaç sahibi  40 öğrenciye kırtasiye setleri dağıtıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Umuteli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Rasim Solmaz, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Burhanettin Özdemir ve Okul Aile Birliği Başkanı Erdal Şenbay ile öğrencilerin hazır bulunduğu toplantıda, İnegöl genelindeki  43 okulda tespit edilen yoksul ve dar gelirli toplam bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapılacağı açıklandı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İlköğretim Haftası olması münasebetiyle tüm öğretmen ve öğrencilere, başarı ve sevgi dolu bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini dileyerek, “Şüphesiz eğitim, toplumumuzun gelişimi ve geleceği açısından çok önemli bir yere sahiptir. Biz İnegöl Belediyesi olarak eğitimin bu önemini dikkate alıyor ve sürekli eğitim hizmetlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Okullarımıza arsa tahsisi, okul binalarının onarımı, okul bahçelerinin düzenlenmesi, araç gereç temini, teknoloji desteği, başarıların ödüllendirilmesi, kurslar ve seminerlerin düzenlenmesi bu katkılarımızın başında gelmektedir. Bir de bilindiği gibi her eğitim öğretim yılı başında imkânı olmayan öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunuyoruz. Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da Umuteli Yardım Derneğimiz aracılığıyla İnegöl genelinde bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıyoruz. Bu bin 500 öğrencimizi tespit ederken, Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığı ile okul idarecilerimizin verdiği listelerden faydalandık. Dağıtımı da okul müdürleri vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz. İlçe genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğünün tespit ettiği 43 okuldaki bin 500 öğrencimize kırtasiye setlerimiz, Umuteli Yardım Derneğimizin şefkatli elleriyle ulaşacak” diyerek, 2009-2010 eğitim öğretim yılının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Her yıl olduğu gibi 2009-2010 eğitim öğretim yılında da kırtasiye yardımlarının devam ettiğini söyleyen Umuteli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Rasim Solmaz ise konuşmasında, Belediye ve dernek olarak eğitim yardımlarına ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Gerçekleştirilen kırtasiye yardımlarıyla ihtiyaç sahibi bin 500 öğrencinin eksikliklerini tamamlayarak ailelerinin yükünü bir nebze de olsa azaltabilmek istediklerini belirten Solmaz, kırtasiye yardımlarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

İnegöl Belediyesinin okullara her alanda destek verdiğini anlatan Okul Müdürü Burhanettin Özdemir’de, yapılan boya badana yardımlarının yanı sıra gerçekleştirilen kırtasiye yardımının da takdire değer bir davranış olduğunu bildirdi. Yapılan yardımlardan dolayı teşekkürlerini sunan Özdemir, İnegöl Belediyesinin eğitime olan desteğinin her geçen yıl daha da arttığını işaret etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Erdal Şenbay ise, “İnegöl Belediyesi Türkiye’de eğitime en çok destek veren Belediyelerden biridir. Gerçekleştirilen kırtasiye seti yardımının okulumuz öğrencilerine eğitim öğretim açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçen katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim