Her yıl yasal süresi

Her yıl yasal süresi içerisinde düzenli olarak verilmesi gereken, terazi beyanları ile ilgili yükümlüklerini yerine getirmeyenlere yönelik İnegöl Belediyesinden uyarı geldi.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, “2009 yılı ve daha önceki yıllara ait terazi aleti alan esnaf ve vatandaşlarımızın 28 Şubat 2011 tarihi sonuna kadar İnegöl Belediyesi Su İşletmesinde terazi beyanlarını vermeleri gerekiyor. Geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren ise, bu terazilerin damga işleminin yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız terazi beyanı verirken, terazinin markası, seri numarası ve çekerini (kaç kilo tarttığı) bilgisini yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için verilen süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmeleri kendi menfaatleri icabıdır. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

Başkan Yardımcısı Günaydın ayrıca, “Belediyemiz haricinde, beyanı ve damgası yapılamayan terazilerin beyan ve damga işlemleri, Sanayi Bakanlığına bağlı Bursa İl Sanayi Müdürlüğü Ölçü Ayarları Amirliği tarafından yapılacaktır. Vatandaşlarımızı önemle bilgilendiriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim