18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde İnegöl Belediyesi, farklı bir etkinlikle Çanakkale vurgusu yaptı. 104 yıl önce yokluk içerisinde ve zorlu şartlarda vatan müdafaasını gerçekleştiren, güçlü donanmalar karşısında kimi zaman üzüm hoşafı, kuru ekmek ve buğday çorbası, kimi zaman ise bunu bile bulamayarak Anadolu’yu düşman işgalinden koruyan atalarımızın anısına, aynı duyguyu yaşatabilmek için İnegöl Belediyesi de bugün Çanakkale Menüsü adı altında üzüm hoşafı, buğday çorbası ve ekmek dağıttı.

VATANDAŞLARIMIZA ÇANAKKALE DUYGUSUNU YAŞATMAK İSTEDİK

İnegöl Belediyesi önünde kurtulan stantlarda vatandaşlara Çanakkale vurgusunu yapabilmek için gerçekleştirilen etkinlikte, ayrıca lokma ikramları da yapıldı. Dağıtımlara AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile parti yöneticileri de katıldı. İkramların ardından bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Bugün çok özel bir gün. 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi andığımız ve aynı zamanda Çanakkale zaferini de kıvançla kutladığımız bir gün. Bu özel güne bizler de İnegöl Belediyesi olarak katkı sunmak istedik. Bu dönemde özellikle yeni düzenlediğimiz belediye binamız önündeki meydanda, savaş döneminde askerimizin menüsünde bulunan buğday çorbası ve üzüm hoşafı menüsünü hatırlatmak, vurgu yapmak istedik. Biz de burada aynı menüyü paylaşarak vatandaşlarımıza aynı duyguyu yaşatmak istedik. Beraberinde vatandaşlarımıza lokma ikramı yapıyoruz. Yine bugün şehitlikte şehitlerimizi, onların ruhuna uygun bir şekilde anmaya özen gösterdik. Bu akşam da Allah nasip ederse şehitlerimizi anmak üzere bir mevlidimiz olacak. Burada da Dünya 1’incisi hafızımız İshak Danış’ı konuk edeceğiz” dedi.

ÇANAKKALE BU ÜLKE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

Çanakkale’nin bu ülke için bir dönüm noktası olduğuna da vurgu yapan Taban, “Çanakkale esarete ve prangaya karşı bir direniştir. Çanakkale sadece bir zafer değil, bir destandır. Bu destanın da yiğitleri, kahramanları vardır. Bu aziz milletimiz bu destanın kahramanlarıdır. Bugün eğer huzurlu ve güvenli şekilde yaşıyorsak bu aziz kahramanlarımızın canlarını feda etmesi sayesinde yaşıyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun. Lakin bizim vatan savunması noktasında hiçbir zaman şehidimiz bitmez. Bizler bu noktada ülkemizin bağımsızlığını, bütünlüğünü test etmek isteyenler olursa 15 Temmuz’da olduğu gibi yeniden birçok nice şehitler olmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ben bugün vesilesiyle bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

İMAN VE VATAN SEVGİMİZDEN BAŞKA BİRŞEYİMİZ YOKTU

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise Çanakkale Zaferinin iman ve vatan sevgisiyle elde edildiğini kaydederek; “Küffarın neyimiz var neyimiz yok seferber edip kazanacağız diyerek Çanakkale Boğazını donattığı o dönemlerde imkanları sınırsızdı. Bizim ise sadece imanımız ve ‘Eğer bayrağımız inecekse, ezanımız dinecekse git de gelme’ diyen analarımız vardı. Çocuklarımıza; ‘Çocuklar, bu vatan bize emanet. Vatan olmazsa okumanın da bir anlamı yok’ diyerek okullarında çocuklarını bırakarak giden öğretmenlerimiz ve yine o sıraları madem ihtiyaç var diyerek boşaltan 14-15 yaşındaki gençlerimiz vardı. İmanımız vardı, vatan sevgimiz vardı. Bu şuurla da Çanakkale Zaferi meydana geldi. 104’üncü yıldönümünü bu vesileyle kutluyorum. Şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gazilerimize selamet diliyorum. Ve halihazırda bu aziz vatanı korumak için çalışan aziz ordumuzu, kolluk kuvvetlerimize afiyetler diliyor teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir araya gelmemize sebep olan, o günleri hatırlamamıza sebep olan Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Vatanımız sağ olsun” ifadelerinde bulundu.

BAŞARAMAYACAKSINIZI ONLARA GÖSTERMELİYİZ

Açıklamasında Yeni Zellanda’daki saldırıya da değinen Gürel, “Yeni Zellanda’da Müslümanlığa karşı yapılmış olan katli en kötü şekliyle lanetliyorum. Gerçekten onlar en kötüsünü hak ediyorlar. Sessiz kalmayalım lütfen. Çünkü bu İslamiyet’e karşı yapılmış bir olay. Bu katil manifesto yayınlayarak burada Ayasofya’nın minarelerinden ve İstanbul’dan da Konstantin olarak bahsetmiştir. Halen onların kinleri, öfkeleri devam etmektedir. O yüzden birlik beraberliğimizi, vatan sevgisini muhafaza etmeliyiz. Onlara fırsat vermemeliyiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘başaramayacaksınız’ı onlara göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim