İnegöl Belediyesi ta

Aktaş, “Anlımız açık, başımız dik”

İnegöl Belediyesi tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde yapılan  580 araçlık Açık Otopark alanının kiraya verilmesi ile ilgili ihalede usulsüzlük yapıldığını iddia eden Yunus İlkan, Belediye aleyhine ihaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle dava açtı. Dün  bir basın toplantısı düzenleyen Yunus İlkan, dava ile ilgili fezlekenin İnegöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlandığını, davanın 9 Mart 2012 tarihinde Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacağını bildirdi.

Yunus İlkan’ın iddialarının iletilmesi üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle fazla bir şey söylemenin yanlış olacağını belirterek, iddiaların asılsız olduğunu ifade edip, “Alnımız açık, başımız dik” dedi.

580 araçlık Açık Otopark alanının kiraya verilmesi ile ilgili ihale şartnamesini, rekabeti teşvik edecek şekilde adil olarak düzeltmediler gerekçesiyle yaklaşık bir yıl önce ihaleye fesat karıştırıldığı iddiası ile savcılığa şikayet ettiğini anlatan Yunus İlkan, “Savcılıkta Bursa 4.Ağır Ceza Mahkemesinde 2012/36 esas numarası ile ihaleye Fesat Karıştırma, Kamuyu zarara uğratma iddiası ile Alinur Aktaş, Yusuf Şen, Ahmet Mestan, Haktan Oyğun, Fezai Gartel, Muhammet Gazali Şen, Davut Akpınar ve Adil Kansu hakkında dava açtı. Mahkememiz, Bursa'da 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 9 Mart 2012 tarihinde saat 09.05'de görülecektir. Mahkeme sonucunda da gerekli açıklamayı yapacağım” diye konuştu.

Davacı İlkan’ın iddialarını ilettiğimiz Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl Belediyesinin daha önce gerçekleşmiş olan otopark ihalesiyle alakalı bahsedilen kişi Savcılığa bir şikayet dilekçesi ulaştırmış. Bunun gereği olarak da bilirkişiden bir tespit alınmıştır. Bu bir iddiadır. Bir iddiayla alakalı 8 tane isim geçiyor. 8 tane şahsı zan altında bırakmak ne kadar haklı ve doğrudur bunu ben kamuoyuna takdirine bırakıyorum. Ayrıca bir ihaleyle alakalı ‘birini işaret etti’ demeniz için de o ihaleye şehir veya ülke bazında birden başka kişinin girememesi gerekir. Böyle bir durum söz konusu değildir. Bu şartlara uyan başka başka firmalar da vardır. Nihayetinde bununla alakalı olarak da hem yerel gazete de hem de ulusal gazete de gerekli ilan çalışmaları yapılmıştır. Nihayetinde çok samimi olarak bir şey söyleyeyim. Alnımız açık, başımız dik. Hukuki bir süreç olduğu için ben daha fazla detaylı bir bilgiye girmek istemiyorum. Şahsım ve idaremle alakalı bir iddiayı basınla ve kamuoyuyla paylaşmanın ne manaya geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim