Mayıs ayı olağan Bel


Mayıs ayı olağan Belediye Meclis toplantısı dün saat 14.00'de, Belediye ek binasındaki Meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kısa bir süre önce AK Partiye katılan Bağımsız Meclis üyesi İsmail Sıtkı Baykoz, AK Partili üyelerin arasında yerini alırken, SP Belediye Meclis üyesi Tamer Uşak ile  AK Partili  Belediye Meclis üyeleri Mürsel Avaşar ve Aslan Taşhan, mazeretlerinden dolayı toplantıya  katılmadılar.

14 gündem maddesi ile 2 takririn görüşüldüğü meclis toplantısında bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi.

AHMET BAYHAN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

Başkan Alinur Aktaş, meclis toplantısının başında yaptığı açıklamada, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan'ın, Özel Kalem Müdürlüğüne atandığını kaydetti.

Gündemin 11'nci maddesinde yer alan 2010 yılı Mali Bütçe kesin hesabı konusunda söz alan SP Meclis üyesi Özgür Öztürk, mali bütçe konusundaki bilgilerden bir şey anlamadığını ifade etti.

HAS Parti Meclis üyesi Ahmet Kara, bazı maddelerde kafasında soru işaretlerinin olduğunu ileri sürerek, bütçe ile alakalı bilgilendirme istedi.

Bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, "Bütçede olan kalemlerle alakalı grup toplantısında arkadaşlarımızla konuştuk. Takdir edersiniz ki, bütçeyi tahmini gelir ve gider bütçesi olarak oluşturuyoruz. Sene sonu itibariyle kesinleştirme yani işlem yılı bittiğinde bütçe ile alakalı kesinleşme yapılıyor. Bütçe gelir kesin hesabı incelendiğinde yüzde 95 oranında tahsis oranları olduğu gibi bunun yanında maalesef düşük oranlarda var. 21 milyon TL belediye olarak alacağımız var. 2 Mayıs akşamı itibariyle bunun 4.5 milyonluk kısmı yapılandırıldı. Arzu ederseniz eğer, bununla alakalı Mali İşler Müdürümüz Fezai Gartel'den bilgi alabilirsiniz. 64 milyon tahmini bütçe yapmıştık. Bütçenin kesin hesabının gerçekleşen rakamı 63 milyon 714 bin TL olması bütçenin ne kadar tutarlı olduğunu gösteriyor. Biz bütçe kesin hesabını onaylıyoruz. Bu rapor bakanlar kuruluna gidecek" dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Süleyman Yılmaz, bütçe ile alakalı yapılan çalışmaların yasalara uygun olarak yapıldığını belirterek, "Denetleme Komisyonu, tahmini bütçeyi rapor olarak 5 Nisan 2011 tarihinde yapılan Belediye Meclisine sundu. Oybirliği ile kabul edildi. Nisan raporu ile bütçe kesin hesabı aynı rakamları içeriyor" dedi.

Konuşmaların ardından Bütçe Kesin Hesabı, Belediye Meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim