İnegöl Belediyesi, her kandilde gerçekleştirdiği helva ikramı geleneğini Regaip Kandilinde de sürdürdü. Alanyurt Kuba Camisinde bin kişilik helva dağıtıldı.

Kandil gecelerinde İnegöl’ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi’nin helva ikramları, dün akşam idrak ettiğimiz Regaip Kandilinde de sürdü. Alanyurt bölgesinde bulunan Kuba Camisinde gerçekleştirilen helva ikramlarında 1000 kişilik helva dağıtıldı.

Kuba Camisinde gerçekleştirilen helva ikramına Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara da katıldı. Başkanvekili Ahmet Kara, ikramlar sırasında kazanın başına geçerek vatandaşlara helva ikram etti. İkramlar sonrası burada bir açıklama ad yapan Ahmet Kara, “Bu akşam mübarek Regaip gecesi. Tüm hemşerilerimizin, mümin kardeşlerimizin Regaip gecelerini tebrik ediyorum. 3 aylara girdik. Peygamber efendimiz (sav) ‘Ya Rabbi bize Recep ve Şaban’ı mübarek eyle, bizi Ramazan’a kavuştur’ diye dua etmiş. İnşallah bizler de bu 3 aylara başladık. Rabbim Şaban ayına kavuşmayı da Ramazana erişmeyi de nasip etsin. Bu aylar Müminlerin nefis muhasebesi, nefis murakabesi yapması için aslında büyük bir fırsat. Kendimizi kontrol etmeliyiz, sorgulamalıyız, günahlarımızdan, kötü alışkanlıklarımızdan kurtulma çabasında olmalıyız. Tekrar Regaip Gecemizin hayırlı ve makbul olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim