İnegöl Belediyesi, İ

“Bu çalışma, Oylat’ın turistik değerini artıracak”
İnegöl Belediyesi, İnegöl'ün önemli değerleri arasında yer alan, Yemyeşil doğası, şifalı suyu ile her derde deva olan, yerli yabancı turistlerin 4 mevsim boyunca yoğun ilgisini çeken Oylat'a cazibe kazandırmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz ay içinde yapılan AYKOME toplantısında gündeme gelen, Oylat'ta yapılacak olan peyzaj çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 11.00'de Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ve Oylat A.Ş. Muhasebe Müdürü Adil Kansu ile birlikte Oylat'a giderek, geçtiğimiz günlerde başlayan peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemelerin ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yeşilliklerin içindeki şifa kaynağımız Oylat, sıcak sularının yanında doğası ve temiz havasıyla da gezenleri büyüleyen İnegöl’ün en önemli turistik mekanı ve markasıdır. Bir atasözümüz vardır. 'Gözden Irak Olan Gönülden de Irak Olur' diye. İnegöl Belediyesi olarak hem İnegöl şehir merkezimizin her köşesine hizmet götürüyor, hem de merkezden kilometrelerce uzak olan Oylat gibi bir değerimizde ciddi çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak Oylat’ın turistlik açıdan daha iyi bir konuma ulaşması için 2004 yılından bu yana Oylat’ın yeniden imarı diyebileceğimiz köklü değişimler yaptık. Yeni çağlayan otelinin inşası, arıtma tesisi, hidroelektirik tesisi ve katlı otopark gibi dev yatırımların yanında, Oylat meydanı ve çevre düzenlemesi ile alakalı da çalışma yaptık. Geçmiş senelerde Oylat’ı bilenler bu çalışmaları yaptıktan sonra Oylat’a geldiklerinde muhtemeldir ki, şaşırdılar ve gittikleri yerlerde Oylat’ı anlattılar ve reklam ettiler" dedi.
OYLAT'I GÜZELLEŞTİRİYORUZ
Yemyeşil ormanlar içinde insanlara huzur ve şifa dağıtan tatil cenneti Oylat’ı daha da güzelleştirmek için kolları sıvadıklarının altını çizen Aktaş, "İlk olarak miadını doldurmuş olan eski büyük otelin yıkımı ile çalışmalara başladık. Burada halk arasında bilinen Oylat efsanesinin tematik figürlerle canlandırılması yapılacak. Tekfurun kızı, suyun altında yıkanan tekfurun kızı, yanında bekleyen bir asker, kağnı arabası gibi figürlerden bir kısmı yerleştirildi. Diğerleri de bu çalışma kapsamında yerleştirilecek. Büyük otelin yıkılmasından sonra şimdi de Oylat’ta peyzaj projemizi gerçekleştiriyoruz. Oylat’ın girişinden meydanına kadar devam edecek, çarşı içi yolların taş döşemesi işi için alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu iş için 16 Kasım 2011 tarihinde ihaleye çıktık. İhaleye toplam 5 firma katıldı ve ihaleyi 450 bin TL bedelle ÖZ-KA İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. aldı. Bir süredir çalışmalarına start verdiğimiz Oylat Peyzaj Projesinin yapım süresi 90 gündür. Çalışmamızı okullar kapanıncaya kadar tamamlayacağız" diye konuştu.
OYLAT ESTETİK KAZANIYOR
İnegöl’ün en önemli turistik yeri olan Oylat Kaplıcalarında yapılacak olan bu proje ile alanın daha cazip, daha estetik ve daha kullanışlı hale getirilmesinin amaçlandığına işaret eden Aktaş, "Bu proje ile yapılacak sert zemin uygulamasında doğallığı ve iklim şartlarına daha iyi uyum sağlaması açısından 6 bin 200 metrekare doğal granit döşeme,  bin 700 metre doğal granit bordür ve 510 metrede granit yağmur oluğu kullanılacaktır. Doğallığın yanında alanın estetik görünümü de düşünülerek gri, kırmızı ve siyah renkleri kullanılarak farklılık oluşturulmuştur. Ayrıca görme engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak, hissedilebilir yüzeyli görme engelli taşları kullanılıp trotuarlarda rampalara dikkat edilecektir. Estetik görünüme katkıda bulunması açısından trotuarlar da ışıklı taşlar ve alana uyumlu dekoratif aydınlatma elemanları kullanılacaktır. Böylelikle sadece gündüz değil gece de Oylat meydanı farklı bir görünüme kavuşacaktır. Bu uygulamayla birlikte şu an çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz alt yapı uygulamasında Oylat’ın yıllardır dokunulmamış alt yapısı da elden geçirilmiş ve tüm alt yapı sorunları da çözülmüş olacaktır. Oylat’ta gerçekleştirdiğimiz bu proje Oylat’ın turistik değerine daha da değer katacak. Yapılan yeni yol düzenlemesi ile eşsiz mağarası ile Oylat Türkiye’nin sayılı kaplıcaları arasında yerini alacaktır. Ben uygulamamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilişim