Belediye Başkanlığın

“Yaşlılarımız, bizim baş tacımızdır”
Belediye Başkanlığının, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2010 yılında başlattığı “Yaşlılara Bursa Gezisi” etkinliğinin, 2012 yılının ilk gezisi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın uğurlamasıyla start aldı.
“Yaşlılarımız, bizim baş tacımızdır” diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2010 yılında yaşlılarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz Bursa’nın tarihi yerlerini gezdirme projemizi, baharın gelmesi ile bu yıl yeniden başlatıyoruz. Yaşlılarımıza sahip çıkmamız, insanlık borcumuzdur” dedi.
Geçen sene asgari 55 olan yaş sınırını, gelen talepler doğrultusunda bu sene 50 yaşa çektiklerini ifade eden Başkan Alinur Aktaş, “İlk geziyi 17 Nisan 2012 tarihinde  başlattık. Belediyemize başvuruda bulunan 50 yaş ve üstü yaşlılarımızdan, her hafta 25 kişiyi Bursa’ya götürerek, Bursa’nın tarihi mekanlarını, cami ve medreselerini gezdiriyoruz. Bu bizim yaşlılarımıza yönelik sosyal sorumluluk projemizdir” diye konuştu.
Gezi güzergahına yeni yerler eklediklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Geçen sene Muradiye Külliyesi, Tophane Parkındaki Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulucami, Yıldırım Beyazıt Camii ve Türbesi, Yeşil Camii ve Türbesi ile Emirsultan Camii ve türbesi gibi yerleri gezdirdik. Bu sene bu mekânlara, Molla Hüsrev Mezarı, Eskici Mehmet Efendi ile Üftade Hazretleri Camii ve Tekkesi gibi tarihi yerleri de ekledik. Yaşlılarımızdan bu gezi için hiçbir ücret almadığımız gibi, öğle yemeğini de biz ikram ediyoruz” şeklinde konuştu.
İnegöl’deki yaşlıların önceki senelerde projeye yoğun ilgi gösterdiklerini de ifade eden Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz iki sene boyunca toplam bin 183 yaşlı vatandaşımızı Bursa’ya götürdük. Bazen yoğunluklar o kadar oldu ki, gelen yeni başvuruları, ancak 4–5 hafta sonrasına kayıt alabildik. Bu sene de aynı yoğunluğun yaşanacağını düşünüyoruz. Geziye katılan yaşlılarımızdan, şahsıma ve belediye çalışanlarına dua istiyorum” diyerek,  katılmak isteyen yaşlıların başvurularını bir an önce yapmaları çağrısında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim